İspanyol muhabirden Negredo değerlendirmesi: "Negredo dizel araba gibidir. Oynadıkça açılır"

İspanyol muhabirden Negredo değerlendirmesi: "Negredo dizel araba gibidir. Oynadıkça açılır"

İspanyol AS gazetesinden Jose Antonio Espina, Beşiktaş’ı Alanya’da galibiyete taşıyan golcü futbolcu için, “Negredo dizel araba gibi bir forvettir. Oynadıkça açılır ve daha skorer bir kimliğe bürünür. Eski takımlarında da böyleydi” yorumunu yaptı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş forması altında ilk golünü Aytemiz Alanyaspor’a atan Alvaro Negredo’ya İspanya’dan da övgü geldi. AS gazetesinden Jose Antonio Espina yakından tanıdığı golcü futbolcu hakkında bir değerlendirmede bulundu.

Negredo’nun yeni açılmaya başladığına vurgu yapan Espina, “İlk maçlarını boş geçip, Alanya’da siftah yapmış olması şaşırtıcı değil. Negredo dizel bir futbolcudur. Nasıl dizel araba benzinliye göre daha ağır kalkar, en yüksek hızına daha sonra ulaşırsa, o da böyle bir golcüdür. Ancak unutmamak gerekir ki dizel araba çalıştıkça güçlenir, sonrasında benzinliden daha kuvvetli bir hale de gelebilir” diye konuştu.
İspanyol gazeteci şöyle devam etti:

“Negredo oynadıkça açılır, daha skorer bir kimliğe bürünür. Önceki takımlarında da öyleydi. Her gol attığında yukarı giden bir ivmesi vardı. Burada önemli olan nokta şu; ondan çok fazla tek başına bir şey yapmasını beklememek gerek. Valencia’da Feghouli, Manchester City’de Navas’ın kendisine yaptığı asistler gibi, özellikle kanatlardan besleyecek oyunculara ihtiyaç duyar. Negredo çok iyi bir kafa golcüsü ve Beşiktaş’taki ilk golünün de bu şekilde gelmiş olması tesadüf değil. Bu tip golleri sık sık izletecektir.”

‘Bu golün önemi büyük’

Alvaro Negredo’nun Alanyaspor maçında attığı gol, Başkan Fikret Orman’ın yüzünü güldürdü. Karşılaşma boyunca gergin olduğu gözlenen Başkan Orman, Negredo’nun galibiyeti getiren golüyle keyiflendi. İspanyol forvetin hem kendisi hem de takım için çok önemli bir gole imza attığını belirten Orman, “Bu golün önemi büyük. Sezon sonunda şampiyon olursak değeri daha da artacak. Negredo’nun bundan sonra gollerine devam edeceğine inanıyorum. Şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuzu gösterdik” dedi. (Milliyet/Onur Dinçer)

Etiketler :