İstanbul Barosundan Şafak Mahmutyazıcıoğlu açıklaması

İstanbul Barosundan Şafak Mahmutyazıcıoğlu açıklaması

İstanbul Barosu, avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun müvekkili ile alacaklısının 65 bin liralık alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonrası öldürülmesine tepki gösterdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu dün menfur bir saldırı sonucu öldürüldü. İstanbul Barosu, Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine 'bir avukat daha avukatlığı uğruna can verdi.' diyerek tepki gösterildi.

YİNE BİR AVUKAT MÜVEKKİLİ İLE ÖZDEŞLEŞTİRİLDİ

İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklamada "Yine avukat müvekkili ile özdeşleştirildi. Yine avukat görevinin gereği olarak müvekkilinin hakkını koruduğu için öldü. Görevini yaptığı için canından oldu avukat…" ifadeleri kullanıldı.

Barodan yapılan başsağlığı ve tepki açıklaması şöyle;

"Avukatlık mesleğini anlamamakta direnen bir cehaletin bedelini canımızla ödüyoruz.

Av. Şafak Mahmutyazıcıoğlu da dün onu taraf zannedenlerce katledildi. Tabancadan çıkan 7 kurşunun ifade ettiği kin, avukata yüklendi haksızca…

ONU DA BİR AVUKAT SAVUNACAK

Oysa şimdi bu katil zanlısını da bir avukat savunacak. Ne çare ki, avukatı yok etmenin aslında kendilerine sıkılmış bir kurşun olduğunu anladıklarında çok geç olacak.

Av. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Zanlıların tespitinin yapılmış olması bakımından bir an önce yakalanmaları sürecini ve yargılanma safhalarını takip edeceğimizi meslektaşlarımıza duyururuz."