"İstanbul’daki rövanşta; ‘ya hep ya da hiç’ parolasından başka çıkış kalmadı."

"İstanbul’daki rövanşta; ‘ya hep ya da hiç’ parolasından başka çıkış kalmadı."

Fanatik gazetesinden Orhan Yıldırım Bayern Münih - Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Devler Ligi son 16 turunda Kartal, Almanya’ya sürpriz için gitmişti. Maça da iyi başladı. Kırmızı kart ile dengesi bozulan Güneş’in ekibi, basit goller ile teslim oldu. İstanbul’daki rövanşta; ‘ya hep ya da hiç’ parolasından başka çıkış kalmadı. Güçlü Alman takımı karşısında tur zor. Beşiktaş ‘mucize’ peşinde koşacak olsa da, tüm ağırlığını artık sadece lige vermeli.

Vida planları bozdu

Hırvat oyuncu maçın başında atılınca, Kartal’ın tüm planları alt üst oldu. Almanya’da, Bayern’e karşı bir eksik oynama, takımı her geçen dakika oyundan düşürdü. Buna rağmen Beşiktaş, Vagner ile net pozisyon kaçırdı. Hummels ve Quaresma ile karşılıklı net pozisyonlar vardı. Tam da devre bitti bitiyor derken, bir ikram gol geldi. Müller kendini unutturup devrenin skorunu belirledi: 1-0.

Yıldızlardan bu kadar

Güneş’in ekibi Bayern önünde iyi mücadele etti. Q7, Talisca, Love, Babel gibi skor beklenen isimler, bunlara karşılık veremedi. Alman ekibi; Coman, Robben, Rodriguez ve Müller ile tehlikeli ataklar yaptı. 52’de Coman farkı ikiye çıkardı: 2-0. Sıkı markaja alınan Lewandowski direğe takıldı. 66’da yine bomboş bırakılan Müller’in golü, Kartal’ın puan umutlarını tamamen tüketti: 3-0. Maçta son noktayı ise attığı iki golle Lewandowski koydu: 5-0. (Orhan Yıldırım/Fanatik)