İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz: "Emrecan, Beşiktaş'a hızlıca adapte olur"

İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz: "Emrecan, Beşiktaş'a hızlıca adapte olur"

İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Beşiktaş'a transfer olacak Emrecan Uzunhan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden İstanbulspor'da Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz, Beşiktaş'a transferi gerçekleşecek olan 21 yaşındaki defans oyuncusu Emrecan Uzunhan ile ilgili  açıklamalarda bulundu. Emrecan'ın, kulübüyle vedalaştığını dile getiren Korkmaz, “Beşiktaş, kendi oyun formasyonuna ve mantalitesine hızlıca adapte olabilecek bir oyuncu kazandı” dedi.

“GELİŞMEK İÇİN ÇOK ÇABA GÖSTERDİ”

Göreve geldiklerinde Emrecan'ın altyapıdan yeni çıkmış genç bir oyuncu olarak antrenmanlarda yer aldığına dikkat çeken Osman Zeki Korkmaz, “Antrenmanlarda özellikle hem hücum hem savunma anlamında hava toplarına hâkimiyeti vardı. Taktiksel oyuna fazlasıyla kafa yorup bu konuda gelişmek için çaba gösteriyordu. Bu durum Emrecan'ın oyun becerilerini geliştirdi” dedi.

İlk yarıdaki Emrecan ile play-off final maçında oynayan Emrecan arasında büyük bir fark olduğunu belirten Korkmaz, oyuncusunun taktiksel, fiziksel, atletik ve mental anlamda gelişim gösterdiğini vurguladı.

Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz şöyle devam etti: “Emrecan, gelişmeyi seven ve bu zenginliği futboluna yansıyan bir oyuncuydu. Her şeyden önce çok zeki ve analitik düşünebilen bir çocuk. Kendini geliştirmek için bireysel analizler yapıyor. Antrenmanlarda anlık olarak oyuncuyu takip eden sistemimiz vardı.  Antrenmanlara yüksek motivasyonla katılım sağlıyordu. Bu durum onun bu işte ne kadar ilerlemek istediğinin bir göstergesiydi. Beşiktaş onun için İstanbulspor'dan sonraki birinci adımı olacak. Emrecan'ın bence asıl hedefi Avrupa'da majör liglerde görev almak. Bunu yapabilecek atletik ve mental kapasiteye sahip.”

“BEŞİKTAŞ'IN OYUN YAPISINA HIZLI ADAPTE OLACAKTIR”

Beşiktaş'ın geçen sene Valérien Ismaël'in gelmesiyle beraber farklı bir oyun formasyonuna döndüğünü belirten Korkmaz, “Savunmayı üçlü oynayacaklar gibi gözüküyor. Emrecan, bu üçlünün hem solunda hem de merkezinde oynayabilecek bir oyuncu. Beşiktaş, topa sahipken oyun kurma becerisi olan bir oyuncu kazandı” diye konuştu. 

İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Biz TFF 1.Lig'de geride geniş alanlar bırakarak oynayan bir takımdık. Çünkü ön alan baskısı yapıyorduk. Ön alan baskısı yaparken takım boyunu kısaltarak arkamızda alanlar veriyorduk. Geride oyun kurup önde baskı yapan bir takımdık. Emrecan'da arkasında boş alanlar vererek oynamaya alışkın bir oyuncu. Geçen sene boyunca büyük bir takımda nasıl oynayacaksa görev aldığı 20 maçta İstanbulspor'da aynı provayı yaptı diyebiliriz. Kendi oyun formasyonuna ve oyun mantalitesine hızlıca adapte olabilecek bir oyuncu kazandı Beşiktaş. Emrecan bizimle vedalaştı ve ayrıldı. Kendisinin Premier Lig başta olmak üzere Almanya ve İtalya liglerinde de oynayacak kapasitesi var.” (Futbol Arena)