İşte Aboubakar'ın görüştüğü takım ve talep ettiği yıllık maaşı

İşte Aboubakar'ın görüştüğü takım ve talep ettiği yıllık maaşı

Seçim süreci, teknik direktör değişimi, alınan istikrarsız sonuçlar... Beşiktaş, tüm bu sorunlarla uğraşırken listeye bir de Vincent Aboubakar eklendi.

Ajans Beşiktaş - Aboubakar'ın Siyah-Beyazlılar’da Şenol Güneş’in ardından teknik sorumlu olarak görev yapan Burak Yılmaz, kulüpten ayrıldıktan sonra Vincent Aboubakar için flaş açıklamalarda bulunmuştu. Milliyet’e röportaj veren Yılmaz, “Futbolcularda inanılmaz bir vurdumduymazlık dikkati çekiyordu. Araştırınca öğrendim ki bizim Kamerunlu golcümüz, 4 ay sonraki alacağının ödenmesi için ısrar ediyormuş. Ödeme yapılmayınca ağrılarının da devam ettiğini söylediler. Ama hayır, bilimi araya koyarak dedikodu yapmak istemiyorum. Takdirini Beşiktaşlı yöneticilere bırakıyorum” demişti.

Bu ifadelere Beşiktaş Kulübü, “Bu iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Aboubakar´ın Futbol A Takımımızın oynadığı son 4 karşılaşmada forma giyememesinin tek nedeni sakatlığıdır. Aboubakar’ın avans talebi üzerine yakın tarihteki oluşacak hak edişlerine mahsuben bir kereye mahsus olmak üzere aylar öncesinden kendisine ödeme yapılmıştır” cevabını vermişti.

6.5 MİLYON EURO...

Aboubakar’la ilgili olarak tüm bunlar yaşanırken Suudi Arabistan kulübü Al-Ittihad’ın Kara Kartal’ın yıldızıyla ilgilendiği ortaya çıkmıştı. Karim Benzema’nın yanında Aboubakar’ı düşünen Arap kulübünün, bu transfer için Beşiktaş’a 6.5 milyon Euro ödemeye hazır olduğu bildirilmişti.

5 MİLYON EURO İSTİYOR

Arap Yarımadası’na dönmek için 5 milyon Euro’luk talebi bulunan oyuncuya da 4 milyon Euro artı bonus öneren Al-Ittihad, Aboubakar cephesinden yanıt bekliyor. Yönetim olarak seçim sürecinde bulunan, teknik direktörünün değişme ihtimali bulunan Kara Kartal’da, tüm bunlar yaşanırken bir numaralı gündem maddesi Vincent Aboubakar oldu.

SERGEN YALÇIN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kamerunlu golcü konusunda özellikle son 3 günde yaşanan gelişmeler, akıllara 2020-21 sezonunu getirdi. Beşiktaş formasıyla 1 karşılaşmaya çıkması halinde sözleşmesi uzayacak olan Aboubakar, sakatlığını gerekçe göstererek sahaya çıkmamış ve kontratı sona erdiği için lig bitiminde Arap Yarımadası’nın yolunu tutmuştu.

TARAFTAR TEDİRGİN

O dönemki Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın da Aboubakar’a büyük tepki göstermişti. Milli arada sağlığına kavuşması beklenen Aboubakar için son kararı Beşiktaş’ın yeni başkanı verecek. Taraftarlar, o sürecin sonunda erken bir ayrılık yapan yıldız ismin bunu tekrar etme ihtimali doğmasından dolayı oldukça tedirgin..

11 GOL ATTI

Beşiktaş'la bu sezon 18 maça çıkan Kamerunlu golcü 11 gol atarken 3 de asist yaparak takımın gol yükünü çekmişti. (Fanatik - Orhan Yıldırım)