İşte Ahmet Nur Çebi'nin bugünkü buluşmadaki tüm açıklamaları

İşte Ahmet Nur Çebi'nin bugünkü buluşmadaki tüm açıklamaları

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Çebi yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Geçmişle ilgili incelemeler yapılıyor. 1 adım geri adım atmayacağız. Beşiktaş'ta yeni vizyon istiyorum. Yeni gelen yönetim eski yönetimi inceleyecek. Eğer bir durum varsa herkes bedelini ödeyecek. Benim geçmişi kapattığımı düşünebiliyor musunuz? Ben de de bir şey varsa çıksın ortaya.

Beşiktaş'ın taraftarından başka çaresi yok. Tek başına 3 milyar borcu ödeyebilecek varsa çıksınlar gelsinler yapsınlar. Çok üzülüyorum. Şubat sonuna kadar olan bütün maaşları ödedik. Ödenmeyince herkes yazıyor, ödenince yazan yok. Ben herşeyin farkındayım. Yalan yanlış şeylerden uzak durmanızı rica ediyorum"

İşte Ahmet Nur Çebi'nin tüm açıklamaları:

"Ben geçmişi unutturmayacağım. Herkes pembe tablo istiyor. Pembe güzel ama hayallerle kalıyor. Enkaz edebiyatı yapma diyenlere kızıyorum. Kamuoyuna doğru bilgi vermeyenlere kızıyorum. Sen de ordaydın diyorlar. Evet ordaydım ama haberim yoktu. Bugün basketbol şubesinden sorumlu umut şenol, emre kocadağın attığı imzayı bilir mi? Ama ben bilirim, çünlü ben başkanım. 3 tane ihale yaptık yöneticiyken, keşif yapılmadan ihale yapılmaz dedim, ihale komisyon Başkanlığından alındım, ihalede hile hurda var mı bilmiyorum.

Ben transferlerde yoktum. Bunun da hesabını bana soruyolar. Ama başkansanız her şeyin hesabını verceksiniz. Tek başına imza atoyorsunuz. Ben şimdi tek başına imza atmıyorum. Bir yöneticimizin 1 gün önce beyanatı var, ben sorunca haberim yoktu diyor. Geçmişle ilgili hesaplar yapılıyor, 1 adım geri atmayacağız. Sürekli olarak hesap sorsana, paralar nerde deniliyor. Artık bitsin bu söylemler. Ben artık geçmişe dönük incelemenin teamül haline gelmesini istiyorum. Yapılacak incelemede varsa bir şey herkes hesap berecek. Geçmişi kapat diyorlar ama bu geçmişin içinde ben de varım. Nasıl bunu istersiniz. Kendimle ilgili bir şey varsa, bunun ortaya çıkması için inceleme yapılmasını istiyorum.

Varsa ben gelip 3 milyar borcu veririm diyen, gelsinler hemen. Personel maaşını almamış. Paran yoktu niye geldin diyorlar. Beşiktaş onun bunun parasıyla mı idare edilecek. Bunları okuyunca üzülüyorum. Biz ne yaptık. Şubat sonu, mart başına kadar bütün personelin maaşını ödedik. Eski yöneticiler medyadaki bazı isimlerle ilişki içinde.
Ben de beşiktaşa hizmet ederken acaba ne iftira atılacak diye korkuyorum.

100 milyon dolarlık inşaat 168 milyon dolara bitti. Transferler harcanan hoyratça paralar nedeniyle stadın borcu kapatılamadı. Son 3 yılda malum transferler oldu. Havalimanında uçağa giderken başkanın haberi bile olmayan transferler var. Temmuz ayında 16,5 milyon euro bonservis bedeli var. Bunları alt alta koyunca borcun nerden kaynaklandığı ortaya çıkıyor. Amatörlerde gelir gider denk bütçelerden uzak hareket edilmesi de yanlıştı. Aile babasısınız, eşinize ve çocuklarınıza istediğinizi alıp borç içinde olduğunuzu söylemeyip sonra evi satmak gibi bir durum. 3 milyar borcun 450 milyon faizi var. Cumhurbaşkanının katkısıyla faizler düştü ancak bize yansıtılmadı.

Borçta suistimal var mı yok mu ona bakmamız lazım. Hata olabilir. Suistimal yoksa popülizm vardır. Bu borçlar ödenir. 2+12 yıl içinde bu borçlar kapanıyor. 25-30 milyon euroluk futbol bütçesiyle bu borçlar ödenir. Giderlerin düşürüleceği 2 yıl yaşayacağız. Kontratlar var. Bu yükün düşmesi lazım. Bu süreci taraftarın desteğiyle atlatmak istiyoruz.
Öyle Beşiktaşlılar var ki, evinin kirasını getirmek istiyor. Ben o parayı istemiyorum.

Borçları düzene sokmak için 2 yıla ihtiyacımız var. Bu 2 yıllık süreç sonunda borcu düzene sokacağız."

Etiketler :