İşte Beşiktaş'ın teknik direktör adaylarında son durum

İşte Beşiktaş'ın teknik direktör adaylarında son durum

Siyah-beyazlılarda idareciler yeni teknik adam konusunda çalışmalarına devam ederken, yönetimin görev için düşündüğü 4 isme Milliyet Gazetesi ulaştı.

Ajans Beşiktaş - Teknik direktör arayışında ilk olarak yabancı adayları gündemine alan fakat yüksek maliyetler nedeniyle gözünü yerli isimlere çeviren Beşiktaş Yönetimi; Şenol Güneş, Samet Aybaba, Rıza Çalımbay ve Okan Buruk seçeneklerine de ciddi bakmaya başladı.

YABANCILARDA MALİYET ENGELİ

Sergen Yalçın’la vedalaştıktan sonra ilk olarak Daniel Farke, Edin Terzic ve Bruno Pinheiro isimleriyle bir çıkış yolu arayan siyah-beyazlı yönetim, bu işin çok maliyetli olması nedeniyle neredeyse yabancıları ikinci plana atma noktasına geldi.

NİHAİ KARARI ÇEBİ VERECEK

Teknik direktör konusunda henüz net kararını vermeyen Başkan Ahmet Nur Çebi ise yabancı teknik adam isteyen yöneticilerle, yerliden yana görüş bildiren idarecileri dinleyecek. Başkan Çebi, tüm görüşleri aldıktan sonra teknik direktör konusunda nihai kararı kendisi verecek.

İHTİMALLER GÖZ ÖNÜNDE TUTULUYOR

Siyah-beyazlı kulüpten sızan bilgilere göre, yabancı genç bir teknik direktörün adeta çöküş yaşayan takımda sezon sonuna kadar çok yıpranabileceği ihtimali göz önünde tutuluyor.

KISA SÜRE İÇERİSİNDE NOKTALANACAK

Yönetimin sezon sonuna kadar yerli bir hocayla çalışıp başarılı olması halinde bu isimle sözleşme yenileme düşüncesine sıcak baktığı ifade ediliyor. Tüm seçenekleri masasında tutan Başkan Ahmet Nur Çebi’nin birkaç gün içinde teknik direktör konusuna noktayı koyması bekleniyor.

YERLİ HOCALARIN PERFORMANSLARI

Beşiktaş'ta Başkan Ahmet Nur Çebi'nin yerli hocalar üzerinde durması sonrası çalıştırıcıların performansları merak konusu olmaya başladı. İşte Beşiktaş'ın gündemindeki Okan Buruk, Şenol Güneş, Rıza Çalımbay ve Samet Aybaba'nın karneleri...

OKAN BURUK 1 YIL SONRA

Medipol Başakşehir'de Süper Lig şampiyonu olduktan sonra görevinden ayrılan ve ailevi sebepler nedeniyle bir takımla anlaşmayan Okan Buruk, Beşiktaş'la anlaşması durumunda 1 yıl sonra yeniden göreve dönmüş olacak.

KARİYERİNDE 2 KUPASI BULUNUYOR

Okan Buruk şu ana kadar Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir'de teknik direktör olarak görev aldı. 48 yaşındaki teknik adam Başakşehir'deki Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra, Akhisar Belediyespor'da Türkiye Kupası zaferi yaşadı.

ÇALIMBAY'IN SÖZLEŞMESİNDE BEŞİKTAŞ MADDESİ

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da aktif olarak görev alan Rıza Çalımbay'ın sözleşmesi sezon sonunda bitecek. 58 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcının mukavelesinde "Beşiktaş'tan teklif gelmesi halinde bedelsiz olarak ayrılır" maddesi yer aldığı ifade ediliyor.

AYBABA SON OLARAK ADANA DEMİRSPOR'DA ÇALIŞTI

Beşiktaş'ın teknik direktörlük görevi için aday gösterilen isimler arasında yer alan Samet Aybaba son olarak Adana Demirspor'da görev aldı. Akdeniz temsilcisini Süper Lig'e çıkaran 66 yaşındaki teknik adam, sezonun ilk haftalarında Adana Demirspor'a veda etti.

2 TÜRKİYE KUPASI KAZANDI

Teknik direktörlük kariyerine Kayserispor'da başlayan Samet Aybaba daha sonra sırasıyla; Adana Demirspor, Ankaragücü, Vanspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Trabzonspor, BB Ankaraspor, Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Bucaspor, Beşiktaş, Antalyaspor, Eskişehirspor ve Sivasspor'da görev aldı. Tecrübeli çalıştırıcı kariyerinde 2 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

GÜNEŞ EN SON MİLLİ TAKIM'DA GÖREV ALDI

Beşiktaş idarecilerinin bir diğer teknik direktör adayı Şenol Güneş son olarak A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırdı. 10 Eylül'de A Milli Takım'a veda eden 69 yaşındaki çalıştırıcı henüz bir takımla anlaşma sağlamadı.

BEŞİKTAŞ'TA 2 ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Siyah-beyazlılarda görev aldığı süreçte başarılı bir performans gösteren Şenol Güneş, Beşiktaş'ta 2 şampiyonluk yaşadı. Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlılar; 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında Süper Lig'i şampiyon tamamladı.

KARİYERİNDE 6 KUPASI BULUNUYOR

Teknik direktörlük kariyerine Trabzonspor'da başlayan Şenol Güneş daha sonra sırasıyla; Antalyaspor, Sakaryaspor, A Milli Futbol Takımı, Seoul, Bursaspor ve Beşiktaş'ta görev aldı. Şenol Güneş, Trabzonspor döneminde 2 TFF Süper Kupa ve 2 Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı. (Skorer)