İşte Beşiktaş'ın transfer stratejisi

İşte Beşiktaş'ın transfer stratejisi

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde yoluna yenilgisiz devam eden Beşiktaş’ta, Başkan Fikret Orman gelecek yılların transfer stratejisini şekillendirmeye başladı.

Başkan Fikret Orman gelecek yılların transfer planını şimdiden belirledi. Buna göre Atiba, Quaresma ve Adriano gibi yaşları ilerleyen oyuncuların yerlerine gurbetçi yetenekler kadroya katılacak. Gençler adaptasyon döneminden geçerken deneyimli isimlerle yola devam edilecek.

Siyah-beyazlıların patronu yeni transfer döneminin planlamasını şimdiden belirledi. Buna göre yönetim kurulunun transferdeki öncelikli hedefi genç futbolcular olacak.

Kulüpteki öz kaynak düzenini yeniden ayağa kaldırmak isteyen yönetim, hem altyapıya hem de üst yapıya genç yetenekler kazandırmak için kolları sıvadı. Siyah-beyazlı kulübü bu planlamaya yönlendiren başlıca sebep ise Emre Mor, Kerem Demirbay ve Cengiz Ünder’in elden kaçırılması oldu.

Beşiktaş Yönetimi ayrıca Adriano, Atiba Hutchinson, Gökhan İnler, Gökhan Gönül ve Ricardo Quaresma gibi yaşı ilerlemiş futbolcuların yerlerini doldurmak için de genç futbolcuları transfer edecek. Bu plana göre Atiba, Quaresma, Gökhan İnler, Gökhan Gönül ve Adriano gibi isimlerin düşüş yaşama ihtimalini göz önünde bulunduran yönetim, bu futbolcular takımdan ayrılmadan yeni transferleri kadroya kazandıracak.

Bu sayede Teknik Direktör Şenol Güneş’in hem yeni futbolcular adaptasyon sürecinden geçerken kadrodaki tecrübeli isimlerle yola devam edebileceği hem de bu tecrübeli isimlerin genç futbolculara rol model olabileceği öngörüldü.

Şimdiye kadar kadrosuna kattığı gurbetçilerden yüksek verim almayı başaran Beşiktaş Yönetimi, yeni isimler için çalışmalara başladı. Bu konuda ilk adımı sezon başında Borussia Dortmund’dan Oğuzhan Aydoğan’ı transfer ederek atan siyah-beyazlılar yeni yetenekler belirledi. (Milliyet / Serdar Sarıdağ)