İşte Ersan Gülüm transferinde tüm detaylar

İşte Ersan Gülüm transferinde tüm detaylar

Beşiktaş, stoper mevkiine Mitrovic'den sonra bir takviye daha yaptı.

Siyahbeyazlılar, geçen yılın Şubat ayında 7 milyon Euro'ya Hebei China Fortune'a sattığı Ersan Adem Gülüm'ü iki yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Hebei'ye kiralama bedeli ödemeyecek olan Beşiktaş, oyuncuya ise Çin'e gitmeden önce aldığı ücreti verecek. Yıldız futbolcu, sezon başına 1 milyon 550 bin Euro'dan toplamda 3 milyon 100 bin Euro kazanacak.

Galatasaray’ın da yakından ilgilendiği Ersan, sarı-kırmızılıların dün Ahmet Çalık’ı kadrosuna katması üzerine kesin kararını verdi ve Kartal’la anlaşmaya vardı.

BONSERVİSİ BEDAVA

Ersan Gülüm'ün Çin kulübüyle olan sözleşmesi ise 1 Ocak 2019 tarihinde sona erecek. Futbolcunun ücret maliyetinden kurtulmak isteyen Hebei'nin mukavelede bulunan +1 yıllık opsiyon maddesini kullanmayı düşünmediği belirtildi. Gelişmeler bu yönde olursa, Beşiktaş, Ersan'ın kiralık sözleşmesi bittiği anda bonservisini bedelsiz olarak alabilecek. 29 yaşındaki tecrübeli stoperin önümüzdeki günlerde takıma katılması bekleniyor.

RHODOLFO GİDİCİ, ATINÇ KALACAK

Ersan’ın katılımıyla stoper bolluğuna kavuşan siyah-beyazlılar, Luiz Rhodolfo ile yolları ayırmanın hesaplarını yapmaya başladı. Bu oyuncu için bir süredir Brezilya’da kulüp arayan Beşiktaş Yönetimi, Rhodolfo’yu kiralık veya bonservisle gönderirse stoper sayısını 5’e indirmiş olacak. Beşiktaş, Atınç Nukan’ı ise UEFA’nın istediği altyapı kontenjanı nedeniyle kadrosunda tutacak.

SÖZLEŞMESİ SÜRÜYOR

Siyah-beyazlılar, başarılı olması halinde 31 Aralık 2019’a kadar Çin ekibiyle sözleşmesi bulunan Ersan Gülüm’le yola devam edecek. Ersan takımda kalırsa, sezon başında kiralık gönderilen Pedro Franco ve Milosevic’i bir kez daha göndermenin yollarını arayacak.

"MEMNUN KALMADILAR"

Ersan Gülüm’ün, Çin’de son dönemde sıkıntılar yaşadığı öğrenildi. Ülke basınına yansıyan haberlerde, Hebei China Fortune takımının Asya kontenjanı açabilmek adına Ersan’ı göndermek istediği ifade edildi. Hatta Çin ekibinin, tecrübeli savunma oyuncusunun yerine şimdiden Güney Koreli bir stoperle anlaşma sağladığı kaydedildi. Geçen sezon performansından memnun kalınmayan Ersan’ın gönderilmesi adına her türlü kolaylığın sağlandığı da ileri sürüldü. (Mİlliyet / Serdar Sarıdağ & Sabah / Fatih Doğan)

Etiketler :