İşte Fikret Orman'ın açıklamalarının tamamı

İşte Fikret Orman'ın açıklamalarının tamamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün Beşiktaş - Evkur Yeni Malatyaspor maçını yöneten Halil Umut Meler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Malatyaspor maçındaki yönetimi ile eleştiri alan hakem Halil Umut Meler hakkında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu.

Orman, "Taraftarın kulübe sahip çıkın demesini yorumlayayım. Başkanlığa tek adayım, 6.5 senedir buradayız. Kulübü yönetmek, her ifadeyi kamuoyu ile paylaşmak olmaz. MHK - TFF ile de görüşüyoruz, düzelteceklerini söylüyorlar. Önceden yaptığımızı bugün de yapıyoruz.

Beşiktaş deneme tahtası değildir. Türkiye'nin en büyük camiasıdır. Bizim de kendimizle öz eleştiri yapmamız lazım tabi. Beşiktaş'ın kadrosu belli. Yaklaşık olarak 70-75 milyon euroluk bütçe ile oynuyoruz biz

Beşiktaş takımı İstanbul'ad oynadığı zaman kendiyle alakalı, taraftarıyla beraber eksiklerini düzeltmesi lazım. Bunu da hakeme yormaktan daha fazla kendimizi eleştirmemiz lazım.

 VAR'ı insanlar yönetiyor, hatayı da insanlar yapıyor ve sezon başından bu yana maalesef başımıza geliyor. Bursaspor maçındaki pozisyon VAR'a bile gitmemişti. Derbiden önce olanlar da taraftarımızda gerginlik yarattı. İşin gerçeği hakemler hata yapıyor

Ortada hakem istatistikleri var. Bunları önümüzdeki haftalarda MHK ve TFF ile konuşacağız. Bunları onların da görmesi lazım. Bu hataların devam etmesi MHK ve hakemleri daha fazla baskı altına alacaktır

Biz hiç hakem hatası ile kazanmak istemedik böyle bir zihniyetimiz olmadı. Allah bunu nasip etmesin bize. Hakemlerin daha fazla eğitilmesi lazım. Ceza sistemi olmalı. O hakem hata yapıyor ve ceza verilmiyorsa o hakem onu yapmaya devam eder. Bu bizim işimiz değil TFF'nin MHK'nin işi.

Gary Medel'in atılmasında kural hatası değil, yorum hatası var. Maçın gecesi talimat değiştiriyorlarsa içlerindeki sorunu da MHK ile konuşsunlar. Beşiktaş deneme tahtası bir kulüp değildir

6.5 yıldır Beşiktaş’ta görev yapıyoruz. Beşiktaş’ın vermek istediği duruş bellidir. Oyunu çirkinleştiren değil, güzelleştiren olacağız. Hakemleri tartışılır hale getirmek futbola zarar veriyor.

Bana Negredo'nun transferi ile ilgili bir bilgi gelmedi. Bir yere gittiyse bizim onayımızla gitmiş olamaz. Alvaro Negredo tatil diye gitmiş olabilir. Benim bu konuda bir bilgim yok. Eğer giderken taraftara teşekkür ettiyse o da bize bonservis getirsin biz de teşekkür edelim. Bize teklif gelmedi

Ali Koç beni davet etmedi, ben davet için değil zaten takımımı destek için gidiyorum. Saygısızlık için gitmiyordum. Şimdi ise Kadıköy'e gitmek istiyorum, kızlarım da gelmek istiyor. "Baba gelelim mi?" dediler.

Ligin daha çok başındayız. Olumsuzluk üzerine değil olumlunun üzerine gideceğiz. Bugün Beşiktaş'ın başına gelen yarın başka takımın başına gelebilir. Hakem hatalarıyla şampiyon olunmaz." dedi.

 

Etiketler :