İşte Fikret Orman'ın Divan Kurulu'ndaki açıklamaları

İşte Fikret Orman'ın Divan Kurulu'ndaki açıklamaları

Beşiktaş’ın 2018 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı başladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın 2018 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı Vodafone Park'ta gerçekleştiriliyor. Divanda konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Çok uyumlu divan ve denetim kurulu çalışması yapıyoruz. Herkesin fikri aynı olmak zorunda değildir. 78 milyon dolar civarında bütçesi olan Beşiktaş Kulübü'nün, 30-35 milyon doları faize gidiyordu"

"Yatırımsal olarak işleri yapabilmek için yatırımlar da yoktu. Sürdürülebilir bir borç olsaydı bu yönetim kurulu zaten burada olmayacaktı. Ben tarihe 'Beşiktaş'ın malını satan adam' olarak geçmek istemiyorum dedim. Biz borcu yüzdürmeye çalışıyoruz. Stat yaptık, gelirleri arttırdık, sponsorluk gelirlerini arttırdık bu şekilde döndürdük borcu"

Borcu azaltmak için ne yapmak lazım? Ya küçüleceksiniz ve diğer branşları kapatacaksınız. Ya da gelirleri artırarak borcu düşüreceksiniz. Biz de buraya şampiyonluk yaşamaya, mutlu olmak için geldik. Kulübe giren parayı biz buluyoruz, biz getiriyoruz."

"Mart ayında iki rakibimizi UEFA çağırdı. Çok mu özledi onları? Neden bizi çağırmıyorlar da onları çağırıyorlar? Hiç UEFA'nın Beşiktaş ile problemi olduğunu duydunuz mu? Beşiktaş'ın itibarı yerindedir"

"Bir sosyal medya hesabım var küfür ediyorlar oradan bana. Bir cimri oluyorum, bir de parayı kimseye vermeyen adam oluyorum. 500 bin Euro'ya aldığımız oyuncuyu 26-27 milyon Euro'ya sattık. Bunu biz yaptık. Rakibimiz 30-40 milyon Euro'ya mal olan oyuncular alıyor. UEFA'yı hiç dikkate almıyor. Biz bu paralara oyuncu satıyoruz."

"Bu borcu nasıl kapatacağız? Küçülelim diyoruz hayır diyorsunuz. Amatör branşları kapatalım diyoruz hayır diyorsunuz. Ne yapalım biz peki? Çıkın söyleyin, akıl verin. Sırf eleştirmek için konuşuluyor. Bir başarı varsa benim değil hepimizin başarısıdır. Biz bir aileyiz. Çok önemli işler yaptıysak bunda işini profesyonel yapan ekipler sayesinde yaptık. Beşiktaş itibarlı bir kulüptür."

"Şanssız bir mağlubiyet aldık. (Bayern Münih maçı) Çok umutlu gittik şanssızlık oldu. Yapacak birşey yok. Turu kaybedebiliriz ama İstanbul'daki maçta Bayern Münih'i yeneceğimizi düşünüyorum."

"Ben bu şampiyonluğun geleceğine çok inanıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider çıktı. 2 sene üst üste şampiyon oldu. Bu takım ve bu hocayla yaptık bunları. Biz her türlü zorluğu kaldırabilecek bir camiayız. Dün Şenol Hoca'ya söyledim "Bizim en büyük sermayemiz, dürütlük, emek, çalışmaktır" diye."

"Beşiktaş sözde yeni hoca arıyormuş. Yahu biz sözleşmemiz devam ederken hangi hocayla yolları ayırdık? Şenol hocamızla daha geçenlerde 2 yıllık sözleşme imzaladık. Ayıptır yahu! Şenol Hoca dünyanın en namuslu, en çalışkan adamı. Göreceksiniz bu sezon yine şampiyon olacağız."

"Ufuk Sarıca ve ekibine sahip çıkalım onların maçlarına gidelim destekleyelim. Beşiktaş Basketbolunun şampiyonluk hedefi var."

"Senelik 4.5 milyon dolar kira kaybımız var. Yapılan bazı anlaşmalar TL'e endeksli yapıldığı için oradan da zararımız var. Orayı tekrar canlandırmak için yatırım yapmamız şart. Ümraniye'ye bir futbol akademisi kuracağız. Akatlar'da bir salon yapacağız. Resmi olarak izin almak üzereyiz. Müthiş bir tesis yapacağız oraya. 12 bin kişilik bir salon olacak. Ayrıca içerisinde 2 tane 2 bin 500 kişilik salon olacak. Bütün amatör branşlarımızı orada toplayacağız. Konserlerde olacak. Çok amaçlı bir salon olacak."

"İletişim ve pazarlamada çalışmalarımız devam ediyor. Rumi, çok başarılı gidiyor. Dünyada ses getirmeye devam ediyoruz. 100 milyon taraftar hedefimiz devam ediyor. Yine Uzak Doğu'ya gideceğiz ve hazırlık maçları yapacağız. Rakiplerimiz Barcelona, Manchester United yıllar önce bu işe başladı."

"Sosyal medyada büyümeye devam ediyoruz. Bazı rakiplerimiz fake hesapla sayıları fazla gösteriyor. Onların hepsi palavra! Bizim hiçbir fake hesabımız yok."

"Rakibimiz Bayern Münih'in gol sevinci şarkısını kullanıyor. Bunlar Türk futboluna yakışmıyor. Bana da başkanım 'Vardar Ovası' şarkısını çalalım diyorlar. Yahu Beşiktaş böyle bir acizlik yapar mı? Asla böyle bir şey yapmayız."

"Maçtan önce hakemle ilgili açıklama yapılıyor. Hakemi baskı altına alıp algı yaratmak için. Hakem de baskı altına alınınca herkes bunu yapıyor. Biz de bunu yaparız! Bu işi düzeltsinler! Hak, Allah'ın ismidir. Hakim, haktan gelir. Hak, adalet dağıtan yerdir. Kimsenin etkisi altında kalmayın kardeşim, çıkın maçınızı yönetin. Birinden medet bekleyen namerttir!"

"Ölüm kalım maçıymış. Sana mı kaldı kardeşim bunu söylemek? Bu açıklamaları dehşetle kınıyorum. Ayıptır!" (Aykut Kocaman'ın, 'Derbi Beşiktaş için kırılma maçı olacak' açıklamasına yanıt.) TFF'ye de sesleniyorum. Ona (Aykut Kocaman'a) ceza vereceksiniz diye benim hocamı neden sevk ediyorsunuz?"

"Negredo, Galatasaray ve Fenerbahçe'ye teklif edilmiş diyorlar. Nerede belgesi var mı bunun? Kimden öğrendin bunu? Menajerden. Dedikoduyla bir şey konuşulmaz. Ayıptır yahu! Bazılarınız hatırlar, bir zamanlar habercilik vardı. Şimdi dedikodu yaratarak haber yapılıyor. Ayıptır, ayıp!"

"Elinde belgesi olup da konuşmayan namerttir! Gazeteci, araştırma yapmak zorunda. Haberci de olsa, menajer de olsa insanda biraz haysiyet olur! Beşiktaş'ın kemik gibi bir yönetimi var. Aramızda kavgalar da olur, tartışmalar da. Sizin ailenizde kavga olmuyor mu? Yönetime zarar vermek için bunları medya önünde konuşmayın!"

"20 yıldır aynı numarayı kullanıyorum. Bu bi itibar meselesidir. Eskiden fotoğraf isterledi benden şimdi de video çıktı. Doğum günü için, başka şeyler için. Kimseyi kırmak istemiyorum ama yetişemiyorum hepsine. Bunlara bir son verelim ne olur. Canımdan bezdirdiler beni."

 

Etiketler :