İşte Fikret Orman'ın mali genel kurul konuşmasından satır başları

İşte Fikret Orman'ın mali genel kurul konuşmasından satır başları

Beşiktaş'ta Mali Genel Kurul toplantısı Akatlar Spor Kompleksi'nde yapıldı. Fikret Orman konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta 2018 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Bir konuşma yapan Fikret Orman şunları söyledi:

Beşiktaş nezaketi içerisinde tartışalım. Beşiktaş'ı dışarıda kötü göstermeyelim. Başkan olalı 7 yıl 2 ay oldu. Çok sevindiğim ve çok üzüldüğüm dönemler oldu. Son 2 yılda çok üzüldüğüm dönemler oldu.

Top çizgiyi geçmediği zaman bütün değerlendirmeler ona göre oluyor. Bugün oruçluyum olabildiğince sakin olmaya çalışıyorum. Bu benin gireceğim son seçim. Tüzüğümüz de ona izin veriyor. Benim de isteğim o şekildeydi.

2012 senesinde göreve geldiğimiz zaman kavram karmaşası vardı. Borcumuz 431 milyon dolardı. Bunlar net borçtu. Alınan avanslar yoktu.

Biz o günden sonra alınan avansları yani 62 milyonu ekledik. Mahkemelik dosyaları da ekledik. Sonuçta 581 milyon dediğiniz borç buradan geliyor. 424 milyon dolar borcumuz var bugün.

2012 senesinde bizim o dönemde iki rakibimizle karşılaştırmak istedim. İki rakibimizin de stadyumu vardı. Bütün altyapımız konteynerlerde çalışıyordu.

Amatör şubelere çok bir şey yapamadık. Onları finanse ettik. 2012-2018 senesi içerisinde tesislere yaptığımız harcama 470 milyon TL, buna KDV ekli değildir. UEFA sıralamasında 66.sıradaydık bugün 26. sıradayız.

636 milyon TL TV'den gelir. Sponsorluk 543 milyon TL, lisanslı ürün 421 milyon TL, UEFA 469 milyon TL, maç hasılatı 352 milyon TL. kira gelireri 237 milyon TL, üye aidat 3 milyon TL, Futbol takımı gideri 1 milyon 908 bin TL.

Bugün oruçluyum olabildiğince sakin olmaya çalışıyorum. Bu benin gireceğim son seçim. Tüzüğümüz de ona izin veriyor. Benim de isteğim o şekildeydi.

470 milyon TL sadece toplam yatırım harcamalarımız bulunuyor. Mağaza ciromuz 11 milyon TL'den 112 milyon TL'ye geldi. UEFA sıralamasında 66. sıradaydık, şimdi 26. sıradayız."

NAZMİ KOCA ELEŞTİRDİ, ORMAN CEVAP VERMEDİ

Beşiktaş Genel Kurul üyesi Nazmi Koca, "Sayın Demirören kulübün altına bombayı koydu, siz de pimini çektiniz Sayın Orman! Kulübü batırdınız." dedi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yeniden kürsüye geldi.

Orman: “Nazmi Koca'ya cevap vermeyeceğim. Cevap vermeye kale almam.” dedi.

Etiketler :