"İşte görmek istediğimiz Talisca"

"İşte görmek istediğimiz Talisca"

Hürriyet gazetesi spor yazarı Kenan Başaran, Beşiktaş'ın 3-1 kazandığı Hapoel Beer Sheva maçını yazdı.

İşte Kenan Başaran'ın bugünkü köşesinde yayınlanan "Güneş'in 'gizli duyguları' var" başlıklı yazısı:

Oğuzhan ve Talisca birlikte kulübede olunca haliyle Beşiktaş’ın yaratıcılık katsayısı düştü. Ama ikiliyi kenara Güneş değil, son maçlardaki kötü vaziyetleri neden oldu. Bir ‘kulak çekme’ şarttı.

Beer Sheva, deplasmandaymışçasına bir pozisyon alıp, topu misafirine verdi. Hesap şuydu: Hücumdaki rakipten topu kap ve golü at. Ve ters toplarla da savunmanın dengesini bozmak...

İKİŞER KEZ HATA

Rakip kendi bölgesini kalabalık tuttuğu için, topla hızlı çıkmayı seven Beşiktaş,  set oyununa mecbur kaldı. Top dolaştırarak açıklar aradı. İlk anlamlı kanat ortası golle sonuçlandı. Ama golün tekrarını izleyemeden de beraberlik geldi. Tüm savunmacılar ikişer kez hata yaparak, golü ikram etti. Tosic’i hep stoper olarak görmeyi yeğlerim.

FAUL BEKLEME, OYNA!

F.Bahçe maçında Cenk, Karabük’te Oğuzhan kaptırdıkları toplarda faul beklerken Beşiktaş goller yedi. Dün de 57’de Tolgay aynı pozisyonu yaşadı. Neyse ki Barda golü kaçırdı.

İŞTE GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ TALISCA

1-1’den sonra Beer Sheva, artık hesabı kitabı bıraktı. Açılınca da saha Beşiktaş’ın istediği biçimi aldı. Cenk’in golü Güneş’e Tolgay’ı yoruluncaya kadar sahada tutma olanağı verdi. Aksi halde, Talisca’yı daha önce oyuna alacaktı.

Bu arada Atiba’ya attırdığı golde topu mükemmel taşıyan Talisca’yı da kutlamalı. İşte görmek istediğimiz Talisca bu!

Beşiktaş, direkten dönen topları falan da düşününce çok daha farklı kazanabilirdi. Bir futbol mucizesi gerçekleşmezse siyah beyazlıları artık son 16’ya yazabiliriz. Şenol Güneş, her ne kadar önce “Süper Lig” diyorsa da Avrupa Ligi’nde de bence bazı ‘gizli duygular’a sahip ki öyle de olması gerekiyor. Ve bu duygular en azı yarı finale dair olmalı... İki kulvarda devam etmek eşdeğer oyuncuların çok olduğu kadrolar için de avantajdır. Böylece herkes süre alabilir...

NECİP’E SAYGI

Necip’in, ‘PR’ı yoktur.  Değeri çok bilinmez, ama  her hocanın elinin altında bulunmasını isteyeceği bir futbolcudur. Yetenekleri sınırlı, ama görev ve sorumluluk bilinci sınırsızdır; ‘filmin kötü adamı’ olma pahasına. Saygı...

MAÇIN YILDIZI: CENK TOSUN

İlk gol ona yazılmadı ama hatayı yaptırdı.2. goldeki seri hareketiyle Gomez’i hatırlattı.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

BARAK BAKHAR:  Tüm planı gol yememek ve olursa da 1 gol atmak üzerineydi. Yediği ilk gole kadar planı çok iyi işledi. Ancak beraberliği bulsa da özellikle ikinci yarı açılınca tüm ayarları bozuldu.

ŞENOL GÜNEŞ: Oğuzhan-Talisca’yı kenarda tutarak bir ayar verdi. Hem maçı kazandı hem de kullanacağı personel sayısını artırdı. İnler dururken Necip’i düşünmesi de otorite gösterisi olarak görülebilir.

Etiketler :