İşte o isimler ve kariyerleri...

İşte o isimler ve kariyerleri...

Beşiktaş yeni sezon için henüz hiçbir oyuncuyla resmi sözleşme imzalamadı ancak liste kabarık.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, transfer dönemi henüz başlamadan önce de birçok oyuncuyla görüştü ya da menajerler tarafından oyuncular Beşiktaş'a önerildi. Ajans Beşiktaş olarak; Beşiktaş'la ismi anılan bu 45 futbolcunun kariyerini sizin için derledik.

Umut Meraş kimdir?

Boluspor'da yaptığı parlamayla Bursaspor'un yolunu tutan, burada da takımının kötü gidişine rağmen sergilediği performansla göz dolduran Umut Meraş savunmada sol bekte görev alıyor. Geçen sezon Yeşil-Beyazlı ekipte 27 maçta 2 gol kaydetti.

Marcelo Guedes kimdir? 

İki sene önce 7 milyon Euro karşılığında Beşiktaş'tan Lyon'a transfer olmuştu. Yuvaya kiralık olarak geri dönüş yapılacağı tartışılan başarılı stoper Fransız kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Choupo-Moting kimdir?

Siyah-Beyazlı kulübün, PSG'de istediği süreleri bulamayan 30 yaşındaki Maxim Choupo-Moting'le ilgili fiyat soruşturması yaptığını öne sürülmüştü. Geçen sezon sürpriz bir şekilde Stoke City'den PSG'ye transfer olan Kamerunlu futbolcu, Fransa Lig 1'de 23 maçta süre bulmuş ve 3 gol kaydetmişti.

Shinji Okazaki kimdir?

Siyah-Beyazlılar’ın, 4 sezondur İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City’de forma giyen Shinji Okazaki’nin peşine düştüğü iddiaları ortaya atılmıştı. 33 yaşındaki Japon forvet, geçen sezon takımıyla çıktığı 26 maçta 1 gol atıp 1 de asist yapmayı başarmıştı.

Arjen Robben kimdir?

Beşiktaş’ın, Almanya Bundesliga devi Bayern Münih’le yollarını ayıran Arjen Robben’i hedefleri arasına eklediği ortaya atılmıştı. 10 yıllık Bayern macerasını noktalamasının ardından yeni kulüp arayışında bulunan 36 yaşındaki Hollandalı kanat oyuncusu için çalışmalar yönetim bu kararından ilerleyen günlerde vazgeçmişti. Robben, Bayern Münih formasıyla geçen sezon 19 maça çıkıp 6 gol ve 1 asistlik performans sergileyip 3 kupa kazanmıştı.

Alexandru Epureanu kimdir?

Abdullah Avcı'nın takımda görmek için ağzından çıkan ilk isim Başakşehir’den öğrencisi olan Alexandru Epureanu olmuştu. Ancak sonradan şartlar oluşmamıştı. Moldova'lı stoper, Başakşehir formasıya geçen sezon çıktığı 25 maçta 3 gol attı.

Leroy Fer kimdir?

29 yaşındaki Hollandalı futbolcu, orta sahanın merkezinde ve sol kanatta oynayabiliyor. Beşiktaş'ın takip ettiği Fer, sırayla Norwich City ve QPR'da oynayan Leroy Fer, 2016 yılında Swansea City'e transfer oldu. Galler ekibinde orta sahanın önemli isimlerinden olan Fer'in sözleşmesi sona erdi. Leroy Fer, Hollanda Milli Takım formasını da 11 kez giydi ve 1 de gol kaydetti.

Kana-Biyik kimdir?

Yönetimin anlaşmaya vardığı ilk isim Kayserispor ile sözleşmesini uzatmayan Kana-Biyik olmuştu. Abdullah Avcı'nın isteğiyle vazgeçilen, Trabzonspor dahil birçok kulübün istediği 29 yaşındaki Kamerunlu stoper, geçen sezon Kayserispor formasıyla 30 maça çıktı.

Yevhen Konoplyanka kimdir?

Yeni sezonda yer alacakları 3 kulvarda da önemli başarılar elde etmeyi planlayan Siyah-Beyazlılar, Yevhen Konoplyanka ile temasa geçmişti. Schalke 04'te forma giyen 30 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Alman ekibinde 21 maçta 1 gol atıp 1 de asist yaptı.

Dieumerci Ndongala kimdir?

Siyah-Beyazlılar’ın Genk’te forma giyen Dieumerci Ndongala’yı listeye almıştı. Abdullah Avcı’nın da beğendiği 27 yaşındaki sol kanat oyuncusu sağda da forma giyebiliyor. Genk ile 2021 yılına kadar sözleşmesi olan Kongo asıllı oyuncu, Vodafone Park’ta Beşiktaş’a gol de atmıştı.

Dusko Tosic kimdir?

Beşiktaş’a 4.5 milyon Euro kazandırarak Çin’e giden Dusko Tosic, Guangzhou RF’nin oynadığı son 3 lig maçında kadroya dahi giremedi. 11 haftalık periyotta sadece 4 karşılaşmada görev yapan Sırp futbolcu, gemileri yakmıştı. 34 yaşındaki savunmacı sonradan anlaşmanın sağlanamamasından dolayı Beşiktaş'a gelememişti.

Mahmut Tekdemir kimdir?

Abdullah Avcı'nın gelmesiyle takıma yapılacak orta saha takviyesinde listenin başında Mahmut Tekdemir geliyordu. Başakşehir takımının en önemli parçalarından biri olan 31 yaşındaki orta saha oyuncusu geçen sezon 34 maça çıktı. Mahmut aynı zamanda Türkiye Milli takım formasını da sırtına geçirmeyi başaran geç keşfedilen isimlerden biri.

Halil Dervişoğlu kimdir?

Sparta Rotterdam'da forma giyen 19 yaşındaki gurbetçi futbolcu Halil Dervişoğlu, son dönemlerde Beşiktaş'ın gündemini meşgul eden isimlerin başında. Siyah Beyazlılar'ın teklif yaptığı haberleri ortaya çıktığında transferin gerçekleşmeme nedeninin genç futbolcunun istememesi olduğu öğrenilmişti. Başarılı santrfor, geçen sezon takımıyla çıktığı 47 maçta 15 gol kaydedip, 13 de asist yapmayı başardı.

Fredy Guarin kimdir?

Çin kulübü Shanghai Shenhua formasını giyen Fredy Guarin, menajerler aracılığıya Siyah-Beyazlılar'a önerilmişti. Kolombiyalı merkez orta saha oyuncusu Shanghai Shenhua ile sözleşmesini feshetme kararı almıştı. Ancak Beşiktaş bu transferde istediği cevabı alamayınca imzalar atılamamıştı. 33 yaşındaki futbolcu yaşanılanlardan sonra tekrar eski kulübüyle anlaşmaya vardı.

Luciano Narsingh kimdir?

Hollandalı futbolcu, kariyerine Ajax altyapısında başladı. Zeegburia ve Heerenveen altyapılarında da oynayan 28 yaşındaki futbolcu, 2010 yılında Heerenveen A takımına alındı. Forma giydiği iki sezon boyunca burada gösterdiği performansla dikkatleri çeken genç futbolcu 4.1 milyon Euro bonservis bedeli ile PSV Eindhoven'a transfer oldu. Daha sonra PSV'de de iyi bir performans ortaya koyan Hollandalı yıldız, 4.6 milyon Euro ile İngiliz ekibi Swansea'nin yolunu tuttu. Sağ ayağını etkili kullanan Narsingh, her iki kanatta da görev yapabiliyor.

Mikel Villanueva kimdir?

Portekizli yıldız Pepe'nin gitmesinin ardından Enzo Roco ve İsimat Mirin'den beklediği verimi alamayan siyah-beyazlılar, teknik direktör Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda gözünü Mikel Villanueva'ya çevirmişti ancak bu transferde somut anlamda bir çözüme ulaşmadı. Venezuela'lı stoper geçen sene İspanya 2. Lig ekibi Tarragona'da forma giydi.

Mehmet Topal kimdir?

33 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusu özellikle Şenol Güneş döneminde istenmiş ancak o dönem bonservis maliyeti nedeniyle transferi gerçekleşmemişti. Geçen sezonun son haftlarında tekrar gündeme gelen Fenerbahçe'nin defansif orta saha oyuncusu, Beşiktaş'la anlaşamayan isimler arasında geliyor.

Ömer Toprak kimdir?

Siyah-beyazlılar, 29 yaşındaki oyuncuya 1 yıl kiralama teklifini iletirken, iki cepheden de yanıt bekliyordu. Dortmund formasını terleten milli oyuncu içi hala temaslarını sürdürdüğü söylenen Beşiktaş'ın, hala resmiyete kavuşturmadığı isimlerden biri Ömer Toprak. Gurbetçi stoper, Alman ekibinde geçen sezon 14 maça çıktı.

Sinan Bolat kimdir?

Son 2 sezondur Belçika’da Antwerp forması giyen ve burada ortaya koyduğu futbolla yeniden milli takıma kadar yükselme başarısı gösteren Sinan Bolat, Beşiktaş'ın gündemine gelen gurbetçi futbolculardan biriydi. 31 yaşındaki futbolcu geçen sezon Bellçika ekibiyle 42 karşılaşmada görev aldı.

Tyler Boyd kimdir?

Geçen sezon Portekiz ekibi Guimares'ten ligimizin ekiplerinden Ankaragücü'ne kiralık olarak transfer olan Tyler Boyd, sezon bitiminin ardından Beşiktaş'ın radarına girmeyi başardı. Hala görüşme olduğu futbolcuyu bitirme aşamasına getiren Siyah-Beyazlılar, 24 yaşındaki ABD'li oyuncu için son pürüzleri ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kanat pozisyonunda görev alan Boyd, geçen sezon oynadığı futbolla göz doldurmayı başarmıştı.

Douglas kimdir?

Barcelona ile sözleşmesi sona eren 28 yaşındaki Brezilyalı futbolcuya 2+1 yıllık sözleşme ve 1.5 milyon Euro da maaş teklifi götüren Siyah-Beyazlılar, olumlu yanıt almayı başarmıştı..Geçtiğimiz sezon Sivasspor'da kiralık olarak forma giyen başarılı futbolcu, 32 maçta 3 gol ve 7 asistlik performans ile dikkatleri üzerine çekip  büyük kulüplerin ilgisin çekmeye başaran yabancı futbolculardan biri oldu.

Sami Khedira kimdir?

Juventus'la yol ayrımında bulunan 32 yaşındaki orta saha oyuncusuna yeşil ışık yakan Beşiktaş Yönetimi’nin, futbolcunun menajerinden maliyet konusunda kendilerini bilgilendirmelerini istediği kaydedilmişti. Geçen sezon Juventus’ta 17 karşılaşmaya çıkıp 2 gollük performans sergileyen Khedira’nın, kulübüyle 3 yıllık daha kontratı bulunmasına rağmen aynen geldiği gibi bedelsiz olarak ayrılmaya yakın olduğu ifade edilirken, oyuncuyla anlaşma sağlanamamıştı.

Ivan Strinic kimdir?

Siyah-Beyazlılar Milan'da forma giyen Hırvat sol bek Ivan Strinic'i gündemine almıştı. 31 yaşındaki sol bek geçtiğimiz sezon İtalya Serie A ekiplerinden Milan'a transfer olmuş, ancak sakatlığı sebebiyle bu sezon hiçbir maçta forma giyememişti.

Stephane Mbia kimdir?

Beşiktaş, sözleşmesi sona eren 33 yaşındaki deneyimli futbolcuyla temasa geçmişti. Ligimizde Trabzonspor, 2015 yazında Sevilla'dan bedelsiz olarak renklerine bağladığı Mbia'yı, yarım sezon sonra Hebei China Fortune'a 6 milyon euro karşılığında satmıştı.

John Obi Mikel kimdir?

Abdullah Avcı'nın da takımında görmek istediği ve Beşiktaşlı yöneticilerin transfer için girişimde bulunduğu John Obi Mikel, Siyah-Beyazlılar'ın resmiyete dökemediği transferlrden birisi. Nijeryalı futbolcuyla temaslarını sonlandıran Beşiktaş Yönetimi, yıldız futbolcuyu Trabzonspor'a kaptırdı.

Sebastian Rode kimdir?

Dortmund’la 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Rode’nin, Alman kulübünün onu kadrosunda düşünmemesi sebebiyle ya bonservisiyle ya da kiralık olarak takıma katmak isteyen Beşiktaş, bu transferden de sonuç alamadı. Orta sahada oyunun her iki yönünde de etkili olabilen ve yarım sezon Frankfurt forması giyen 29 yaşındaki oyuncu geçen sezon toplam 22 maçta 1 gol atıp 1 de asist yaptı.

Cauiby kimdir?

Almanya Bundesliga ekiplerinden Augsburg'dan Cauiby, siyah beyazlıların radarına girdi. Kanat transferi yapmak isteyen Beşiktaş'ın oyuncu ile temas kurduğu gelen haberler arasında. Cauiby son olarak Grasshopers'ta kiralık olarak forma giymişti.

Diabate kimdir?

Beklentileri karşılayamayan Jeremain Lens ile yolları ayırmaya hazırlanan Beşiktaş, Leicester’dan Fousseini Diabate’yi gözüne kestirdi. Sivas’ta geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynayan Malili kanat, 17 maçta 2 gol ve 3 asist yapmıştı. Leicester’la sözleşmesi 2022’de bitecek 23 yaşındaki süratli kanat oyuncusu için kiralama teklifi yaptı ancak sonuçlanmadı.

Azubuike kimdir?

Siyah-Beyazlılar, Abdullah Avcı'nın takımda görmek istediği Azubuike için Pyramids FC'ye resmi teklif sundu. Alınan bilgilere göre Mısır kulübüne 4 taksit halinde 1 milyon 250 bin Euro'luk teklif yapmıştı Beşiktaş. Nijeryalı ön liberoya da 4 yıllık sözleşme önerildiği belirlemişti. 22 yaşındaki futbolcunun transferinin sonucu belirsizliğini hala koruyor.

Youssouph Badji kimdir?

17 yaşında Senegalli Badji, uzun boyu ve fiziksel özellikleriyle ön plana çıkarken, genç yaşına rağmen dünya devlerinin radarına giren gelecek vaad eden isimlerin başında geliyor. Kulübü Casa Sports ile görüşen Beşiktaş istediği sonucu alamamıştı. 

Nick Viergever kimdir?

PSV'de forma giyen Nick Viergever, tecrübesiyle stoperde sorunu olan Beşiktaş'ın düşündüğü isimlerden birisi. 29 yaşındaki Hollandalı sol stoper geçen sezon maç başına 66.8 pas yapıp, yüzde 90 isabet sağlamıştı.

Nazım Sangare kimdir?

34 yaşındaki Gökhan Gönül'le başlamak istemeyen Avcı'nın talebiyle Beşiktaş Yönetimi sağ bek transferinde harekete geçmişti. İlk hamle Antalyaspor'dan Nazım Sangare için yapıldı. 25 yaşındaki başarılı futbolcu Antalyaspor forması giyiyor.

Darko Lazovic kimdir?

28 yaşındaki kanat oyuncusu Geno'dan ayrıldı. Bonservisi elinde bulunan futbolcu için devreye giren Beşiktaş, temaslardan istediği sonuçarı çıkaramadı.

Mert Müldür kimdir?

Siyah-Beyazlılar, Avusturya Ligi ekiplerinden Rapid Wien’in formasıyı giyen Mert Müldür’ün peşine düşmüştü. 20 yaşındaki sağ bek için girişimlerde bulunan Kartal, Ümit Milli Takım'ın vazgeçilmez ismi olan genç stoper için pazarlıklardan istediğini alamadı.

Edin Visca kimdir?

30 yaşındaki yıldız futbolcuyla Abdullah Avcı'nın eski öğrencisi olması sebebiyle yoklayan Beşiktaş, Başakşehir'in Visca'yı elinde tutmak istemesi zerine transferi gerçekleştiremedi.

Eljero Elia kimdir?

Başakşehir'de forma giyen Hollandalı kanat oyuncusu Eljero Elia'nın, takımdan ayrılacağı yönünde haberler çıkmıştı. 32 yaşındaki futbolcu gelen teklifleri hala değerlendirme aşamasında bulunuyor. Geçen sezon Turuncu-Lacvivertli ekipte 24 maça çıkan Elia, 1 gol, 1 asistle oynadı.

Paniel Mlapa kimdir?

Bonservisi Alman 2. Lig takımı Dynamo Dresden'de bulunan Peniel Mlapa, eğer 800 bin avroluk opsiyon maddesi kullanılırsa Venlo'nun kadrosuna katılacak. Togolu golcü bu sezon kiralık oynadığı Venlo formasıyla 32 maçta 15 gol attı.

Lokman Gör kimdir?

28 yaşındaki futbolcu kariyerinde Pendikspor, Antalyaspor, Samsunspor, Ankaraspor, Şanlıurfaspor ve Göztepe formalarını giyerken, geçtiğimiz sezon Erzurumspor’da 28 maça çıkarken 2 gol ve 2 asist katkısında bulundu.

Mario Gomez kimdir?

Beşiktaş taraftarının gönlünde taht kurmuş olan Mario Gomez, Stutgart forması giyiyor. 34 yaşındaki futbolcu Alman forvet takımında geçen sezon çıktığı 34 maçta 8 gol kaydetti.

Doğan Erdoğan kimdir?

Avustury ekibi LASK Linz'de forma giyiyor. 23 yaşındaki futbolcu Ümit Milli Takım'a da seçilme başarısını gösterdi. Takımıyla birlikte geçen sezon 19 maça çıktı, 1 gol atıp, 1 de asist yaptı. Doğan Erdoğan, 2019-2020 sezonu için Trabzonspor'la sözleşme imzaladı.

Nikola Vlasic kimdir?

Beşiktaş'ın kanat takviyesi için transferde ilk konuşulan isimlerden olan Nikola Vlasic, Rus ekibi CSKA Moskova'da forma giyiyor. 13.5 milyon Euro bonservis bedeli olan Vlasic, Hırvatistan Milli Takımı'nın da değişilmez parçalarından. Kulübünde geçen sezon 25 maçta 5 gol, 5 asist kaydetti.

Yasin Öztekin kimdir?

Şu ana kadar Beşiktaş ile ismi anılan 32 yaşındaki kanat oyuncusu Göztepe'de oynuyor. Kariyerinde Galatasay gibi bir kulüpte forma giymiş olan tecrübeli futbolcu Siyah-Beyazlı ekibin kanat transferi için istediği isimlerin arasındaydı. Geçtiğimiz sezon küme düşmekten son haftlar kıl payı kurtula Göztepe'de Yasin Öztekin, 30 maçta 8 gol atıp, 3 asist yapmayı başardı.

Charles Kabore kimdir?

Burkina Faso'lu 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, 4 sezondur Rusya Ligi ekiplerinden Krasnodar forma giyiyor. Geçen sezon çıktığı 37 maçta 1 gol atıp, 3 asist kaydetti.

Alfa Semedo kimdir?

Guinea-Bissau'lu 22 yaşındaki ön libero Benfica forması giyiyor. Geçen sezon Espanyol'da yarım sezon kiralık olarak forma giyen Semedo, iki takımda çıktığı toplam 18 maçta 1 gol atıp, 1 de asist yaptı.

Bernard Mensah kimdir?

Gana'lı merkez orta saha oyuncusu. 2 sezondur ülkemizde forma giyen Mensah, ilk sezonunda Kasımpaşa formasını terletirken geçen sezon Kayserispor'da görev aldı. Kayserispor'da oynadığı 28 maçta 4 gol atıp 1 de asist yaptı.

(Çağatay Akın)

Etiketler :