İşte Ş.Ligi'nde Beşiktaş için senaryolar

İşte Ş.Ligi'nde Beşiktaş için senaryolar

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 5. hafta karşılaşmalarında B Grubu'nda Benfica ile karşılaşacak.

Beşiktaş'ın yer aldığı B Grubunda 5.maçlar öncesinde 3 takımın gruptan hem çıkma hem de elenme ihtimali bulunuyor. Napoli ile Benfica'nın 7 puanla ilk iki sırayı paylaştığı grupta Beşiktaş 6 puanla 3. sırada. Beşiktaş, puan durumları, 3 takımın aralarında yapacağı maçlar,İkili ve üçlü averajlara bakıldığında yarın akşam kazanması halinde gruptan çıkma yolunda çok çok büyük bir avantaj yakalayacak. Bir çok senaryonun ve ihtimalin olduğu son iki maç öncesi Siyah Beyazlıların olmazsa olmaz seçeneği Benfica'yı yenmek.

İŞTE MAÇ ÖNCESİ GRUPTA BEŞİKTAŞ İÇİN SENARYOLAR:

1-Siyah Beyazlıların Benfica'yı Vodafone Arena'da yenip Dynamo Kiev'den de en az bir puan alması gruptan çıkması için yeterli olacak.Bu durumda 10 puana ulaşacak olan Beşiktaş, hem Napoli'yi hem Benfica'yı yendiği için tüm averajlarda üstün konuma geçecek.Son maçta Napoli ve Benfica'nın birbiri ile karşılaşacağı düşünüldüğünde 10 puana ulaşmış olan Siyah Beyazlılar tarihlerinde ilk kez Şampiyonlar Liginde gruptan çıkmış olacak.

2- Beşiktaş'ın gruptan çıkması için diğer bir yol ise Napoli'nin Dynamo Kiev'e puan kaybetmesi olacak.Tabi bu ihtimal yine Benfica karşısında alınacak galibiyet halinde geçerli olacak bir ihtimal.Napoli'nin Kiev'e puan kaybetmesi, Beşiktaş'ın da Benfica'yı yenmesi durumunda 9 puana ulaşacak olan Siyah Beyazlılar son maç öncesi ilk ikiyi garantileyecek ve gruptan çıkacak.Çünkü son maçta Napoli ile Benfica karşılaşacağı için iki takımdan biri mutlaka eleneceği için gruptaki son maçlar sıralamayı belirleyen maçlar olacak.

3- Beşiktaş'ın aklına bile getirmek istemediği puan kaybı durumunda ise gruptan çıkma şansı son maça kalacak.Napoli'nin Kiev'i yenip Beşiktaş'ın puan kaybetmesi halinde son maçta sadece galibiyet yeterli olamayacak ve Napoli Benfica maçının sonucu Siyah Beyazlıların sıralamasını belirleyecek.Bu seçenek ise Beşiktaş - Benfica maçının berabere bitmesi durumunda geçerli olacak bir seçenek.Çünkü beraberlik halinde puanlar Napoli 10 Benfica 8 Beşiktaş 7 olacağı için son maçlar gruptan çıkacak takımı belirleyecek.

4- Siyah Beyazlıların Benfica'ya yenilmesi ve Napoli'nin de Dynamo'yu yenmesi durumunda ise son maçlara bakılmaksızın grup tamamen şekillenecek ve Beşiktaş 3.olarak yoluna Uefa Avrupa Ligi'nde devam edecek (Cumhuriyet)