Japon muhabirler Galatasaray - Beşiktaş derbisini yorumladı: "Kagawa'nın İspanya hayali var. Eğer derbide gol atarsa..."

Japon muhabirler Galatasaray - Beşiktaş derbisini yorumladı: "Kagawa'nın İspanya hayali var. Eğer derbide gol atarsa..."

Galatasaray - Beşiktaş derbisi, Japonya'da da merakla bekleniyor. Japon muhabirler, dev maç öncesi görüşlerini paylaştı...

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisi, şampiyonluk yarışının kaderini çizecek.

Galatasaray'da Yuto Nagatomo ile Beşiktaş'ta Shinji Kagawa'yı da karşı karşıya getirecek olan derbi maç, Japonya'da da merakla bekleniyor.

DAZN Japonya muhabiri Koki Harada ile Sports Hochi muhabiri Masatoshi Mori, dev mücadele öncesindeki görüşlerini Goal Türkiye'ye anlattı.

KOKI HARADA | DAZN Japonya

"Pazar günü Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak derbiyi izleyeceğim için şimdiden çok heyecanlıyım. Şu ana kadar birçok derbi maç izledim ve haberini yaptım. Eminim ki Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbi maç da bir futbol muhabiri olarak unutulmaz maçlardan birisi olacak.

Kagawa'nın bu yaz İspanya'dan iyi bir sözleşme teklifi almak istediğine inanıyorum. Eğer Pazar günü gol atarsa kendisi için çok iyi olacak. Eğer Kagawa bu yaz İstanbul'dan ayrılırsa, Beşiktaş taraftarı için büyük hayal kırıklığı olacaktır ama küçüklüğünden beri İspanya'da oynamak gibi bir hayali var.

Diğer yandan, Nagatomo iyi oynar ve Galatasaray maçı kazanırsa, Başakşehir'in üzerindeki baskı daha da artacak ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakalayacaklar.

Yuto Nagatomo daha önce kariyerinde hiç lig şampiyonluğu yaşayamadı. Japonya'da sadece Lig Kupası ve İtalya'da İtalya Kupası şampiyonlukları yaşadı. Eğer Galatasaray'la şampiyonluk yaşarsa bu, onun için ilk olacak.

Bu sezon ligde 14 maçta forma giyebildi. Yuto, hedefinin Galatasaray'a tüm sezon boyunca katkı sağlamak ve şampiyonluk yaşamak olduğunu söylemişti.

Derbi maçı geniş bir açıdan gören haber yapıp, Nagatomo ve Kagawa'nın derbiyle ilgili duygularını da paylaşacağız."

MASATHOSHI MORI | Sports Hochi

"Derbi maç, Japonya'da fazlasıyla önemseniyor. Japonya'nın iki efsane oyuncusu ilk defa bir resmi maçta karşı karşıya gelecek.

İstanbul derbilerinin dünyanın en tutkulu ve heyecanlı derbilerinden birisi olduğunu biliyoruz. Birçok futbolsever, DAZN üzerinden canlı olarak derbi maçı izlemek için sabırsızlanıyor.

Elimizde Kagawa ile Nagatomo'nun derbi maç hakkında konuştuğu, Japonya'da oldukça ilgi gören eğlenceli bir video var. Bu bir komedyenin skeci ama oldukça ilgi çekici.

Kagawa, Beşiktaş'a transfer olduğundan beri Japonya'da Türkiye Süper Ligi'nin popülaritesi fazlasıyla arttı. Birçok futbolsever hem Kagawa ile Nagatomo'yu, hem de Türk futbolunu izlemek istiyor. Bizler de özellikle sıradışı bir enerjiye sahip olan taraftarları izlemeyi çok istiyoruz."