John Carew’e vergi kaçakçılığı soruşturması

John Carew’e vergi kaçakçılığı soruşturması

Beşiktaş’ın eski Norveçli gölcü futbolcusu John Carew hakkında Ekonomik Kriminal Daire tarafından vergi kaçırma şüphesiyle soruşturma açıldığı bildirildi.

Ajans Beşiktaş - Ekonomik Kriminal Dairesi, ünlü yıldız Carew'in, Norveç ile yurtdışındaki gelir ve varlıklarını açıklamayarak vergi beyannamesinde yanlış bilgi verdiğinden şüpheleniyor.

Yasalara göre, Norveç’te yılda 183 günden fazla bulunuyorsanız ülkede ikamet etmiş sayılıyorsunuz. Davanın savcısı Marianne Bender, Norveç'te yaşayan herkesin vergi beyannamesinde tüm gelirlerini ve servetini belirtmesi ve bunun için vergi ödemesi gerektiğini söyledi.

Bender, dava üzerinde ne kadar süredir çalıştığını anlatamayacağını belirtirken, davada herhangi bir sorgulama yapılıp yapılmadığı konusunda yorum yapamayacağını ima etti.

Başkent Oslo Bölge Mahkemesi dün verdiği kararla, Carew'in vergi kaçakçılığı yaptığına dair şüphelenmekte elde iyi kanıtlar olduğunu ve kararın ardından birkaç adreste arama yapıldığı belirtildi. Carew'in, iş ortağı Per A. Flod, medyaya yaptığı açıklamada, soruşturma karşısında şaşırdığını söylerken, yıldız futbolcunun kazandığı ve serveti olan her şeyden vazgeçtiğini ve vergilerini İngiltere'de ödediğini ifade etti.

Carew'i mahkemeye verdi

 

Geçtiğimiz şubat ayında, Vergi İdaresi, vergi ödemesinin Birleşik Krallık'a mı yoksa Norveç'e mi ödenmesi gerektiği konusundaki bir anlaşmazlıktan ötürü Carew'i mahkemeye verdiği öne sürülürken, varılan uzlaşmayla davanın mahkemelik olmadığı kaydedildi.

Kariyeri boyunca, ülkesinde ve yurtdışında gayrimenkule yatırım yapan Carew’in, daha 2011 yılında, başkent Oslo’da 110 milyon kron karşılığında dairelere sahip olduğu öne sürüldü.

Bir yıl önce Carew, Miami'deki Biscayne Bay'de o zamanki döviz kuru üzerinden 15 milyon krona yakın bir lüks daire sattığına vurgu yapılırken, 2019 yılında özsermayesi 17 milyon 744 bin kron olan “John Carew AS'deki” hisselerin yüzde 98,5'ine sahip olduğu belirtildi. (Milliyet)

Etiketler :