Josef de Souza'dan mesaj var!

Josef de Souza'dan mesaj var!

Beşiktaş Kadın Futbol takımı oyuncularından Sevgi Çınar, Melike Öztürk ve İrem Eren’in yanı sıra; Beşiktaş Erkek A Futbol Takımı oyuncusu Josef de Souza da etkinliğe katılarak kız çocuklarıyla beraber futbol oynadı.

Ajans Beşiktaş - Adidas ve Kızlar Sahada platformu, “İlk Topum” için güçlerini birleştirdi ve önemli bir etkinliğe imza attı. “Önyargılara ilk şutu beraber atalım!” mottosuyla yola çıkan organizasyonda, kız çocuklarının futbol dünyasında güçlenmesini amaçlayan bir organizasyona imza attı. Kız çocuklarına 1000 futbol topu hediye ederek çocukların sevdikleri spora ilk adımlarını atmalarına destek olan bu organizasyona Beşiktaş Kadın Futbol takımı oyuncularından Sevgi Çınar, Melike Öztürk ve İrem Eren’in yanı sıra; Beşiktaş Erkek A Futbol Takımı oyuncusu Josef de Souza katıldı.

Adidas Türkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü Onur Demircan, Kızlar Sahada platformu kurucuları Melisa Abacıoğlu ve Kiraz Öcal; etkinlik öncesi açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin tüm Türkiye’de kız çocuklarının özgürce futbol oynaması olduğunu belirten isimler cinsiyet eşitsizliğine değindi ve futbola destek açısından yeni etkinlikler getireceklerini dile getirdi.

Çeşitli aktivitelerin de dahil edildiği buluşmada önyargılardan ve kızların futbol oynayamayacağına dair klişe sözlerden oluşan sembolik duvar yıkılırken kız çocukları; BJK Kadın futbol kulübünden gelen Sevgi Çınar, Melike Öztürk ve İrem Eren’in yanı sıra; Beşiktaş Erkek A Futbol Takımı oyuncusu Josef de Souza ile aynı sahada futbol oynama fırsatı buldular. 

Maç sonunda madalyalar ile beraber; kız çocuklarına aşkla bağlı oldukları futbola adım atmalarında bir körü olacak ilk topları ve sertifikaları hediye edildi.

Kızlar Sahada nedir?

Kızlar Sahada 2013 yılında kurulmuş, özel bir kadın futbol platformudur. Kızlar Sahada bir proje, bir kadın futbol kulübü ya da bir dernek değil, bir sosyal girişimdir. (Sosyal girişim; toplumsal sorunlara çözüm yaratmak için çalışan, ticari faaliyetlerle gelir elde eden, toplumsal fayda yaratmak için yenilikçi ve girişimci hizmet sunan yapıya verilen isimdir.) Futbol kulüpleri ve derneklerin yanı sıra pek çok özel kurum, kamu kurumu, sosyal girişim ve sivil toplum örgütüyle ilişkide olan, kadınların ve çocukların ayrımcılığa karşı toplumda güçlenmesi için çeşitli programlar tasarlayan bir kurumdur.

Kızlar Sahada kurumunun amacı nedir?

“YAPAMAZSIN” DİYE KODLANAN TOPLUMSAL CİNSİYET KALIPLARINI KIRMAK, KIZ ÇOCUKLARININ VE HER YAŞTAN KADININ FUTBOL YOLUYLA GÜÇLENMESİNİ SAĞLAMAK!

Amacımıza ulaşabilmek için; kız çocukları için futbol okulu, lise öğrencileri ve yetişkin kadınlar için turnuvalar, kız - oğlan karma gruplar için futbol ve sosyal gelişim kampları ve spor kulüpleri, okullar ve firmalar için kurumsal eğitimler düzenliyoruz. (Fanatik)