"Kaderi Ljajic belirler"

"Kaderi Ljajic belirler"

Fanatik Gazetesi yazarlarından Erman Özgür, Beşiktaş'ın bugün Ankaragücü ile oynayacağı maç öncesinde bir yazı kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - Erman Özgür'ün "Kaderi Ljajic belirler" başlıklı yazısı şöyle:

"Beşiktaş, sezonun en fazla koşup mücadele etmesi gereken maçına çıkacak. Ankaragücü’nün mücadeleyi seven anlayışı, Beşiktaş’ın da son zamanlarda yaptığı gibi pas oyunundan vazgeçmesi ve Medel-Atiba orta sahasına yönelmesi anlamına geliyor. Hoş pas oyunu oynamak istese de Oğuzhan’ın form durumu ve Tolgay’ın kadro dışı olduğu düşünülürse sağlıklı bir oyun da ortaya çıkmıyor. Pepe’nin olmayışının ise çok büyük bir eksik olduğunu düşünmüyorum. Son maçlarda kendisi sahada fakat aklı başka yerde görüntüsü, kolay gol yiyen bir takım savunması ortaya çıkardı.

Love’ın katkısı...

Beşiktaş’ın puan kaybına tahammülü olmayan maçlara erken başlamasından dolayı takımda geleceği olmayan oyuncuları oynatması zaten hata olur. Babel’in yokluğunda Beşiktaş’ın Ljajic ve Love’dan gol katkısı alıp alamayacağı da Ankaragücü maçının kaderini belirler.

Bu istatistiğe dikkat

Ankaragücü, Beşiktaş ile evinde oynadığı son 14 lig maçından sadece birinde 3 puana ulaşabildi. Ligde rakibine Ankara’da 1997-1998 sezonunda 2-1 yenilen Siyah-Beyazlılar, sonraki 12 maçtan 10’unu kazandı, 2’sinde ise berabere kaldı. Taraflar arasında 2011-2012 sezonunda Ankara’da yapılan son lig maçı ise 0-0 sona erdi.

Ön plana kim çıkar?

Adem Ljajic’in Beşiktaş orta sahasında dikine oynayabilecek ve pas trafiğini idare edebilecek oyuncu olması maçında en kilit oyuncusunu Ljajic yapıyor. Ek olarak Ankaragücü’nde ise yakaladığı pozisyonlarda El Kabir, bitiriciliği ve büyük maçlardaki performansı ile öne çıkabilecek oyuncu olabilir."

Etiketler :