Kalacak mı, gidecek mi? Cenk Tosun noktayı koydu...

Kalacak mı, gidecek mi? Cenk Tosun noktayı koydu...

Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Cenk Tosun geleceği hakkında açıklama yaptı. Cenk Tosun Everton'a mı dönecek, kalacak mı? İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ta geleceği merak konusu olan Cenk Tosun, Everton'a geri döneceğini açıkladı. Tosun, yaşadıkları şampiyonluk ve Sergen Yalçın ile aralarındaki diyaloğu anlattı. Detaylar haberde...

Cenk Tosun'un şampiyonluk yorumu

Tivibu Spor'a konuşan Cenk Tosun, "Çok büyük bir maraton oldu, herkes çok yoruldu. Hem pandemi hem seyircisiz maçlar derken çok zor bir lig oldu. Bütün takım arkadaşlarımın fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Sergen Yalçın, yine tarihe geçti"

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın kendisine her zaman destek olduğunu anlatan siyah-beyazlı futbolcu, "Sergen Hoca, beni ilk gün odasına çağırdı. Onunla Gaziantep'te birkaç aylık çalışmışlığım vardı. Hoca da kendini büyük takımda başka bir seviyeye çıkarmış. Bize ve şampiyonluğa çok katkısı oldu. Bu kulübün efsanesi, yine tarihe geçti. Bize ve bana katkısı çok oldu" açıklamasını yaptı. 

Golcü futbolcu, sakatlık durumuyla ilgili olarak ise şunları söyledi: 

"Tedavim iyi geçiyor. Yeni sezona kadar burada tedavi olacağım. Temmuz başı gibi Everton'a döneceğim. Uzun bir süreç. Daha tedavinin başındayız ancak güzel gidiyor. Sakatlık anımda 'İlk ne kadar sürer?' diye . Doktor 6-9 ay yanıtını verdi. Acele etmeyeceğim. Kendimi iyi hissettiğimde takımla çalışırım daha da iyi olunca maça çıkarım. En az 6-7 ay kadar sürer."

"Everton'a döneceğim"

Cenk Tosun, Beşiktaş'taki geleceği hakkında da konuştu. Tosun, "Beşiktaş, benim ailem. Bizim de hedeflerimiz var. 4. yıldızı takmaya gayret göstereceğiz. Her sene şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız. Everton'a döneceğim ama burası evim. Everton ile sözleşmem bittikten sonra ne olacağını düşünürüz" diye konuştu. 

"Ömrümden 10 yaş gitti"

Beşiktaş, Göztepe maçının kafilesine sakat futbolcuları da dahil etmişti. Takımdaşlık ruhuna dikkati çeken Cenk Tosun, "Karagümrük maçında ceza yedim, Göztepe karşılaşmasına giremedim. Ancak tribünde olmak çok zor. Ömrümden 10 yaş gitti. Sahada heyecanlı olmuyorsun, tribün ya da dışardan izlemek başka. Şampiyonluk maçlarında geceleri az uyuduk. Saha içinde olmasa da saha dışında gerekli katkıyı sağladım. Bütün sakat oyuncular olarak elimizden geleni yaptık. Bize buraya gelmemiz için talimat verilmedi ama takımla olmak istedik. Onlara destek vermek istedik. Bu hallerimizle geldik ve destek olduk" dedi. 

EURO 2020 için ne düşünüyor?

Sakatlığı sebebiyle Cenk Tosun EURO 2020'yi de kaçıracak. Cenk Tosun, "EURO 2020 nasip değilmiş! Her şey de hayır var. Geçen sene de sakatlandım, şampiyona iptal oldu. Demek ki EURO2020 benim kısmetimde yokmuş. Çok güzel bir jenerasyon yakaladık. Beşiktaş'taki kardeşlik var orada. Milli Takım arası gelsin diye can atıyorduk. Başarılı olacağız. Turnuvada desteğimizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Rıdvan sahada her şeyini verir"

Cenk Tosun, "Aday kadro açıklandıktan sonra Dorukhan Toköz'ü aradım. Rıdvan Yılmaz ise ilk kez çağrıldı. Rıdvan da tertemiz kalbi olan çocuk. Abisine saygısı var, sahada her şeyini verir. Bunu hak etti. Beşiktaşımızı ve Türkiye'yi gururlandıracak" diyerek sözlerini tamamladı. (Ajansspor)