"Kamplar, hazırlık maçları uzun lig maratonu için ölçü olur mu?"

"Kamplar, hazırlık maçları uzun lig maratonu için ölçü olur mu?"

Beşiktaş'ın 3-0 kaybettiği Sivasspor karşılaşmasını Milliyet Gazetesi spor yazarı Bilal Meşe değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Kamplar, hazırlık maçları uzun lig maratonu için ölçü olur mu? Fotoğrafa bu açıdan bakacak olursak Sivasspor’un özel maçlardaki karnesi çok iyi, hatta pekiyi... Beşiktaş için aynı şeyi söylemek çok zor, galibiyeti yok! Haaa Kartal, bir dizi mazeretlere sığınabilir... Örneğin yeni transferlerin kadroya rötarlı gelişlerini ilk sırada sayabiliriz. Nitekim Abdullah Avcı, onbiri geçtiğimiz sezonun tecrübeli oyuncularından oluşturmak zorunda kaldı. Avcı’yı bu tercihleri nedeniyle eleştirmek, hele de sezonun ilk maçında haksızlık olur.Özellikle Burak Yılmaz’ın olmayışı, Avcı’nın oyun stratejisini olumsuz etkilediğini bu mazeretlerin arasına koyabiliriz. Böylesi uzun solukla lig yarışında başlangıçlar hep zor olur, biliriz. Yenilerin, eskilerle kaynaşması ve de takıma uyum sürecinin de zamana dayalı olduğunu da anımsatmakta yarar var.Bu sadece Beşiktaş için değil, diğer takımlar içinde geçerlidir.
Lafı uzatmadan rotayı maça çevirelim... Rıza Çalımbay’ın 20 yıla yakın tecrübesi var, çok takım çalıştırdı, ligimizi de yakından tanıyor. Sivasspor’da tepeden-tırnağa değişmiş kadrosu olmasına karşın, belli ki çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş. Beşiktaş’ın ilk yarıda sahasından çıkmak da zorlandığını gördük! Bu da ev sahibi takımın baskılı oyun anlayışını öne çıkarmasıydı. Artı, Gökhan ve Caner’in performanslarının uzağında olması, Kartal’ı bu yarıda etkileyen bir başka faktör idi. 30’da Mert Hakan’ın attığı golde faturanın tamamını Medel’e kesersek ayıp olur, savunmacılara sormak gerek! Vida’nın yeni partneri Ruiz ilk maçı olmasına karşın fena değildi, bekleyip, görmek gerekir. Boyd’u beğendim, mücadeleyi bırakmıyor, gözü kara, yararlı olacağı kesin.
Kartal ikinci yarının başlarında kanatlanır gibi oldu, rakip kaleye yüklendi, ancak ikinci golü yine kalesinde gördü! Utku kardeşimiz genç, topu oyuna isabetli sokma isteği iyi, ancak kritik pozisyonlarda gelişine vuracaksın arkadaş! Ne oldu, 54’de Medel topu kaptırdı, Yatabare klasına yakışır bir vuruşla farkı ikiye çıkardı! Tabi ki Umut’un kurtardığı iki net gol pozisyonda da hakkını yemeyelim. Avcı’nın Oğuzhan, Umut ve Orkan hamleleri de Kartal’ı ayağa kaldırmaya yetmedi. Oynadığı futbolla Milli Takım’a kadar yükselen, transferler adı geçen Emre Kılınç, 76’da cezaalanı dışından muhteşem bir vuruşla farkı üçe taşıdı, Kartal’ın puan umutlarına da set çekerken, Sivasspor alkışı da övgüyü de fazlasıyla hak etti.
Bu arada ilk yarının uzatmalarında hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun kaleci Samassa ile çarpışan Boyd’a çıkardığı sarı karta bir anlam veremedim doğrusu!"