"Kararlı Kartal"

"Kararlı Kartal"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, Beşiktaş'ın Göztepe'yi 5-1 yendiği maçı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, Göztepe'yi 5-1 ile geçerken goller sırasıyla Anderson Talisca, Gary Medel, Dusko Tosic, Cyle Larin ve Ryan Babel'den geldi. Beşiktaş, bu galibiyet ile puanını 56'ya çıkardı ve zirve takibini sürdürdü.

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, mücadeleyi kaleme aldı;

"Kart cezaları nedeniyle neredeyse cezaevine dönüşen Beşiktaş dün Vodafone Park’ta Göztepe gibi kıymetli bir takımı farklı yenerek herkesin kuşkuyla baktığı oyunu coşkuya çevirdi.

Haftanın en çok merak edilen sorusu, Atiba-Tolgay ve Oğuzhan’ın yokluğunda Beşiktaş Futbol Takımı’nın kimyasının bozulup bozulmayacağı idi. Dün gördük ki, Medel ve Necip ile oyun merkezini oluşturan Şenol Güneş seçimini çok iyi yapmış.. Artık eskisi gibi, “Isıramayan” ve yavaşlayan Atiba ile son haftalarda top kayıpları yapan Tolgay’ın zoraki dinlenmesi Medel ve Necip gibi formayı özleyen, fırsat gözleyen, gözüpek ve kararlı adamların işbaşı yapmasına neden olmuş... İkisi de olağanüstü bir ciddiyetle oynadılar. Şu kadarını söyleyeyim: Medel’in attığı golle, yerden kafa ile havalandırdığı topu Tosic’in kafasına gönderen Necip’in asisti bu “çapa” adamların fizik olarak ne kadar sağlam olduğunu, mental bakımdan ne kadar hazır ve moral bakımından ne kadar da mutlu olduklarını göstermeye yeter. Sadece oyun merkezi değil sahanın her yeri Beşiktaş’ın zenginliği ve güzelliği ile doluydu. Tam da Şampiyonlar Ligi standardında bol paslı, çabuk, çok yaratıcı, bol pozisyonlu bir oyun çıkardılar... Hakçası biraz faullu ve sert oynamasına rağmen Göztepeli futbolcular da bu oyuna saygı gösterip katılmaya çalıştılar.

Demba Ba polemik, spekülasyon, duygusal baskılarla pestile dönmüş bir oyuncu olarak maça başladı. Belli ki, bir kaşık suda çıkardığımız gereksiz fırtına oyunda zenginlik yaratacak bir futbolcuyu da törpülemişti. Yine de en az üç gol fırsatı ile başbaşa kaldı Demba Ba, güç halle önledi Beşiktaşlılar...

Maçın en etkili, en çalışkan, en çabuk oyuncusu Talisca’ydı. Negredo’nun kullandığı korner atışında topa kafasıyla dokundu, golü attı. İnanılmaz hızlı ataklarla oyunun akışını değiştirip seyirciyi ayağa kaldırdı. Kimbilir belki de Brezilya Milli Takımı için Tite’nin gözüne girmek, Rusya’da samba yapmak istiyordu. Bu hazırlık motivasyonu Beşiktaş’ta şova dönüştü. Babel’in asistiyle savunmadan dönen topu tamamlayan Medel, Necip’in yine kornerden gelen topta yerden Tosic’in kafasına yükselttiği top, Sırp futbolcunun attığı gol Beşiktaş’ta beklenen rahatlığı fazlasıyla sağladı.

71’de Göztepeli Halil’in soldan gelip attığı gol kaleci Fabri’ye karşı takım arkadaşlarının ayıbıydı. Sonrasında Larin ve Babel’in golleriyle Beşiktaş şovunu tamamladı. Bu oyun için hem Şenol Güneş’i hem de Tamer Tuna’yı kutlamak gerekiyor. İki taraf da noksanlarına rağmen futbol oynamaktan vazgeçmediler.

Maçın mesajı şuydu: Galatasaray maçına kadar non-stop koşup yılın belki de en iyi derbisini oynayacak kararlı bir Beşiktaş izledik. Kısmetini bilmem ama Kartal’ın niyeti bu... "

Etiketler :