Karius, Beşiktaş'a transfer yasağı istedi

Karius, Beşiktaş'a transfer yasağı istedi

2 sezon Beşiktaş forması giyen ancak büyük bir hayal kırıklığı yaratan Loris Karius, geçen Mayıs'ta sözleşmesini tek taraflı feshedip ayrılmıştı. Alman kaleci, siyah beyazlılardan toplam 1 milyon 234 bin Euro istedi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ile olan sözleşmesini feshederek ayrılan Loris Karius, siyah beyazlılara transfer yasağı konulmasını talep etti. FIFA'ya başvurarak kulüpten toplam 1 milyon 234 bin Euro isteyen Alman kaleci için yargı süreci devam ediyor.

Beşiktaş Futbol AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen yıllık finansal faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre Alman kaleci FIFA'ya iki ayrı alacak davası açarken, transfer yasağı konulmasını da istedi.

Yerli ve yabancı transferi yapmasın!

Loris Karius, şirket aleyhine FIFA'ya başvururak 808 bin Euro alacak davası açtı ve bunun yıllık yüzde 5'lik faiziyle birlikte ödenmesini istedi. Karius, ayrıca Beşiktaş'a sportif ceza verilmesini de FIFA'dan talep etti.

Şirket açıklamasında şöyle denildi: "Futbolcu Loris Karius tarafından şirket aleyhine FIFA 20-00497 nezdinde açılan alacak davasında, futbolcu; 808.000 Euro bakiye garanti ücret, kira ve avukatlık ücreti ödemesinin işlemiş ve işleyecek yıllık %5 faizi ile birlikte ödenmesine karar verilmesini ve yine FIFA talimatının 12bis maddesi kapsamında Şirkete sportif ceza verilmesini talep etmiştir. 30 Nisan 2020 tarihinde futbolcuya, 31 Aralık 2019 öncesi doğmuş ve ödenmemiş olan alacakları ödenmiştir. Bu ödemeler de Şirket tarafından FIFA’ya bildirilmiştir. FIFA tarafından 05 Haziran 2020 tarihinde gönderilen kısa karara göre şirketin futbolcuya 425.500 Euro ödemesine karar vermiştir. Yargılama devam etmekte olup şirket bahsi geçen davaya ilişkin borç tutarını finansal tablolarına yansıtmıştır."

Açıklamada geçen FIFA talimatı 12bis, uyarıdan kınamaya, para cezasından transfer yasağına kadar yaptırımları içeriyor.

Beşiktaş, hak etmediğini savundu

Loris Karius, Beşiktaş'a karşı FIFA'da ikinci bir dava daha açarak, 426 bin Euro daha alacağı bulunduğunu savundu. Beşiktaş Futbol AŞ, açıklamasında söz konusu alacak talebinin pandemi sürecine ait olduğunu belirterek, bunu hak etmediğini savundu.

İşte siyah beyazlıların FIFA'da yaptığı savunma: "Futbolcu bu davada, 04 Mayıs 2020 tarihli feshi öncesi doğmuş alacaklarını talep etmiştir. Bu bedellerin, Covid-19 kapsamında futbolcu tarafından hak edilmediği, fesihin haksız olduğu şirketin davaya sunulan cevaplarında savunulmuştur. Yargılama devam etmekte olup Şirket bahsi geçen davaya ilişkin borç tutarını finansal tablolarına yansıtmıştır"

Maliyeti ne kadardı?

Liverpool'dan Beşiktaş'a büyük umutlarla ve satın alma opsiyonuyla 2 yıllığına kiralanan Loris Karius, 4 Mayıs'ta parasının ödenmediğini gerekçe gösterip sözleşmesini tek taraflı feshetti.

Beşiktaş ile yıllık 1.4 milyon Euro karşılığında anlaşan Karius için konulan satın alma bedelinin tutarıysa 7 milyon 250 bin Euro'ydu.

67 maçta 95 gol yedi

27 yaşındaki Alman eldiven, siyah beyazlı formayla toplam 67 maça çıktı ve kalesinde 95 gol gördü. Karius, özellikle maç kurtaramadığı gerekçesiyle yoğun eleştirilere uğramıştı. (Ajansspor)

Etiketler :