‘’Karius Beşiktaş’ın eline bomba bıraktı’’

‘’Karius Beşiktaş’ın eline bomba bıraktı’’

Spor hukukçusu Aysu Melis Bağlan, Loris Karius’un Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet eden ve kulübün sportif ceza alarak transfer yapılmasının engellenmesini isteyen Loris Karius konusunu, spor hukukçusu Aysu Melis Bağlan ile konuştuk. İşte Aysu Melis Bağlan’ın açıklamaları;

‘’FIFA dayatma yapmayın, anlaşın dedi’’

‘’Sözleşmenin ayakta kalması için her iki tarafın da emek harcaması gerekiyor. FIFA, ‘bunlar benim için çok kıymetli, birbirinize dayatma yapmayın, anlaşın’ dedi. Karius sözleşmesini tek taraflı feshettiğinde, yaptığı açıklamalarla Beşiktaş’ın kucağına bir bomba bırakıp gitmiş gibi oldu.’’

‘’Karius konusu ‘Uyuşmazlık Çözüm Dairesi’ne taşındı’’

‘’Karius, ‘ben indirimli maaşı bile kabul edecektim, uzlaşmak için her türlü adımı attım fakat kulüp buna yanaşmadı’ dedi ve gitti. Karius bu açıklamaları yapıp sözleşmesini tek taraflı feshedince , konu FIFA’nın ‘Uyuşmazlık Çözüm Dairesi’ne taşındı. Türkiye’de ve dünyada bu tip konulara ‘Uyuşmazlık Çözüm Dairesi’ bakar.

‘’Karius’un yasal dayanağı...’’

‘’Bugün yapılan açıklamaya göre Karius, 800 bin Euro garanti ücret, kira ve avukatlık ücreti ödemesinin işlemiş ve işleyecek yıllık yüzde 5 faizi ile birlikte ödenmesine karar verilmesini ve Beşiktaş’a sportif ceza verilmesini istedi.

Karius’un bu talebinde yasal dayanağı; ‘oyuncuların, statüsü ve transferine ilişkin hukuki düzenlemenin 12. maddesi.’ Burada da bazı yaptırımlar var. Bu yaptırımlar; ‘Kulübün cevap vermesi ve sabıkalı olması halinde yüksek para cezası, para cezası, kınama, uyarı.’ Bunları hafif yaptırımlar olarak adlandırabiliriz. Kulüp kararı zamanında uygulamazsa ve suçlu ise ‘transfer yasağı’ cezasıyla karşılaşılabilir.

‘’Konu CAS’a gidebilir’’

‘’Özetle, Karius’un ‘transfer yasağı cezası’ talebi ‘Uyuşmazlık Çözüm Dairesi’ne gidecek ve FIFA bu konuyu tartışacak. Uyuşmazlık Çözüm Dairesi’nden çıkacak sonuca göre konu CAS’a da gidebilir. Bu Beşiktaş’ın yasal hakkıdır.

‘’Önemli olan Beşiktaş ile Karius’un anlaşmış olması’’

‘’Burada Karius meselesi evrak üzerinden çözülecek. Karşılıklı olarak anlaşıp imza atmışlar mı? Bu duruma bakılıp öyle karar verilecek.’’

‘’Karius meselesi Beşiktaş için beklediğimiz bir şeydi. Burada Beşiktaş adına sürpriz bir durum yok. Beşiktaş Kulübü zaten Karius’un bu girişimlerini bekliyordu.’’ (Ajans Beşiktaş - Kerim Sevim)

Etiketler :