Kartal, Bony ile uçacak!

Kartal, Bony ile uçacak!

Golcü arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Manchester City'nin Fildişili forveti Wilfried Bony için görüşmelere başladı.

Ajans Beşiktaş - Yeni Şafak gazetesinden Süleyman Hatısaru'nun haberine göre Portekizli stoper Pepe'yi kadrosuna katarak transfer dönemine damga vuran Beşiktaş, Aboubakar'ın ayrılması ile birlikte golcü arayışlarına hız verdi. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan siyah-beyazlılar, gruptan çıkabilecek bir kadro oluşturmanın hesaplarını yapıyor. Bu bağlamda arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Manchester City'nin Fildişili golcüsü Wilfried Bony'i transfer etmek istiyor. Daha önce de siyah-beyazlı takımın gündemine gelen ancak yüksek ücreti nedeniyle vazgeçilen 28 yaşındaki golcü futbolcu için, bu kez kiralama yöntemi denenecek.

Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Stoke City'de geçiren Bony'nin, Manchester City ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Bony, 2015 yılında Premier Lig ekiplerinden Swansea'den Manchester City'ye 32.3 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Fildişi Sahili Milli Takımı'nın da formasını 52 defa giyen Bony, bu maçlarda 15 gol atma başarısı gösterdi. 2012-2013 sezonunda Hollanda Ligi'nde, Vitesse formasıyla 36 maçta 37 gol atarak dikkatleri üzerine çeken 28 yaşındaki futbolcu, bir sezon sonra transfer olduğu Premier Lig ekiplerinden Swensea'de 48 maçta 26 gol atarak, dev kulüplerin dikkatini çekti. 2015'te Manchester City'nin yolunu tutan Bony, kendisinden beklenilen performansı ortaya koyamadı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FAKTÖRÜ
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynaması ve direkt bir golcüye ihtiyacı olması nedeniyle Bony'nin siyah-beyazlı kulübe sıcak baktığı öğrenildi. Sözleşmesinin bitimine 2 yıl kalan Bony için 1 yıl kiralama talebinde bulunan Beşiktaş, İngiliz ekibinden gelecek cevabı bekliyor. Hem UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması hem de Bony'nin yüksek bonservisi, bu transferde kiralıktan başka seçenek bırakmıyor. Beşiktaş'ın, bonservisi 10 milyon Euro'yu bulan Bony'i satın almasının tek seçeneği Marcelo'nun satışı olacak. Brezilyalı oyuncunun satılması durumunda, siyah-beyazlıların Bony için ayırdığı bütçe ise 8 milyon Euro. 2 senedir istediği performansı ortaya koyamayan Bony'nin, inişte olan oyuncuları parlatmasıyla bilinen teknik direktör Şenol Güneş'le birlikte tekrar yükselişe geçeceği düşünülüyor. Bony, geçtiğimiz sezon Stoke City forması ile 11 maçta 2 gol atmıştı.

Etiketler :