"Kartal şoktan çıkamadı"

"Kartal şoktan çıkamadı"

Milliyet Gazetesi Basketbol Yazarı Ümit Avcı, Beşiktaş Sompo Japan'ı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonluk parolasıyla başladığı FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Alman Bayreuth’a yenilerek elenen siyah-beyazlı ekip, ligde de ayağa kalkamadı. İstanbul’a 2 önemli eksikle gelen Sakarya BŞB, rakibine art arda 2. yenilgisini tattırırken, ilk 4 için umutlandı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 21. haftanın açılış maçında Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Sompo Japan’i deplasmanda 71-58 yenmeyi başardı.

Alman Bayreuth ile eşleşmesinde sürpriz yaşayan ve FIBA Şampiyonlar Ligi’ne erken veda etmek zorunda kalan Beşiktaş için iç sahadaki Sakarya mücadelesi bir silkinme maçı olabilirdi ama hem Kartal’ın moral motivasyonu, hem de konuk takımın akıllı oyunu buna izin vermedi.

İstanbul’a sezonun flaş ismi Metecan ve onun yokluğunda 3 numaraya çekilen kaptanı Tufan’dan yoksun gelen Sakarya, oyuna 12-0’lık seriyle başladı. Ufuk Sarıca, takımının şoktan çıkmasını sağlamaya çalışsa da bunda başarılı olamadı, siyah-beyazlılar ilk çeyreği 24-6 geride kapadı.

Konuk takım, boyalı alan savunmasına öncelik verirken, rakibin son dönemde sıkıntı yaşadığı 3 sayıyı riske etti. Bu düzende de fark 15. dakikada 34-15 ile 19 sayıya yükseldi. Semih ile boyalı alana biraz hareket getiren ve 10-0’lık seriyle umutlanan Beşiktaş, Clavell’i durduramayınca soyunma odasına da 40-27 mağlup gitti.

2. yarıyı da 3 guard ile oynayarak rakibin baskısını aşmayı başaran, Weems’i 3 numaraya çekerek takımı uzatan Beşiktaş’a karşı ribaunt üstünlüğünü de koruyan Sakarya, farkın tek hanelere düştüğü anlarda Jones’un üçlükleriyle yeniden öne fırladı ve kazanmayı başardı. Bu sonuçla Beşiktaş ile galibiyet farkını tek hanelere düşüren Sakarya, maddi sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde ilk 4 için umutlarını artırarak, adeta şehirlerine ‘bize sahip çıkın’ mesajı yolladı. (Milliyet/Ümit Avcı)

Etiketler :