Kartal Yiğit: "Oyuna rağmen umudum var"

Kartal Yiğit: "Oyuna rağmen umudum var"

Beşiktaş'ın 3-0 kaybettiği Sivasspor karşılaşmasını Asist Analiz yazarı Kartal Yiğit değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Kartal Yiğit'in Asist Analiz internet sitesinde yer alan köşe yazısı:

"Abdullah Avcı Başakşehir de oynattığı futbolu kademeli değil de direk uygulamaya başlayınca sıkıntıların oluşacağı belliydi . Zaten hazırlık maç'ları bunun ipucunu vermişti. Hele ilk maç ligin diri ekiplerinden Sivasspor'a karşı olunca problemlerin su yüzüne çıkacağı ve kötü futbol kaçınılmazdı.

Değişimler hep sancılıdır bu bir süre daha böyle gideceğe benziyor. Şenol Güneş döneminde savunmayı önde kuran, sürekli hücumu düşünen bir takımın farklı bir anlayışa bürünüp kalesinden itibaren pas trafiğine geçmesinin dezavantajları tabi olacaktır.

Düşünün orta sahada topu kapan geriye dönüyor iki stoper Vida ile Ruiz pasla takımı çıkarmaya çalışıyor. Eski Beşiktaş olsa biran da rakibin burnunun dibine girer işi bitirirdi ama bu da "yeni Beşiktaş" işte. Açıkcası Başakşehir'in son yıllarda zirveye damga vuruşunu hep takdir etmiştim ama oynadığı futbolu hiç içime sindirememiştim. Sürekli yana oynama, pas ve sıklıkla en fazla 2 çoğunlukla 1 farklı galibiyetler... 

Şimdi diyeceksiniz kazansın da tek farkla kazansın evet doğru... Ama Beşiktaş gibi büyük hedefleri olan bir takımın bu kadar sıkıcı ve tatsız bir futbol oynamasınıın hakkı yok. Abdullah hocanın şimdilik kredisi var zaten normali de bu olmalı. Bu düzene geçiş için taraftar sabretmeli fakat önemli olan sabrın nereye kadar süreceği... 

 Dün akşam her hattı ile ne yaptığını bilmeyen bir Beşiktaş vardı. Savunma her ne kadar Ruiz 'in kumaşının iyi olmasına rağmen çok dağınıktı. Özellikle Vida bariz kademe hataları yaptı. İki kenar bekler Gökhan ile Caner geldikleri günden bu yana en rezil oyunlarını oynadılar. Ruiz demişken tekniğinin iyi olduğu aşikar ama bizim ligimiz için fazla yumuşak  bir stoper olarak gözüküyor. Orta saha da savunmaya ayak uydurunca bu kaçınılmaz son geldi.  Belki bazıları yenilen 3 golü görünce genç kaleci Utku'ya yüklenebilir evet özellikle son golde bariz hatalı ama sonucu tek başına Utkuya mal etmek hata olur hatta genç eldiven 2 de net golü çıkardı onu da hatırlatalım.  Savunma anlayışındaki bu başıboşluk ilerde de yaşanıyordu. Burak'ın yokluğunda tek kalan Güven de sudan çıkmış balık gibiydi. Pozisyona girmeyi bırakın top dahi alamadı baktı Adem'den ve kenarlardan top gelmiyor gerilere kadar gelip kendi pozisyonunu kendi yaratmaya çalıştı haliyle o da dağılıp gitti.

Şimdi tabi ki takımın belki de herşeyi olan Burak Yılmaz'ın, Karius'un  yokluğu konuşulacak ama inanın dünkü Beşiktaş'ta Messi de olsa sonuç değişmezdi, çünkü anlayış ve futbolcuların oyuna motivasyonu bitikti. Ne yaptığını bilmeyen bu Beşiktaş'a rağmen benim umudum var. Bu sistemin oturması beklenecek eğer oturmazsa sistem değişecek bunun başka yolu yok. Yenilgiyi telafi için 2 maç üst üste evinde oynama gibi bir şans var Beşiktaş adına bunu değerlendirirlerse düzlüğe çıkarlar ha aksi de olursa o zaman birileri için tehlike çanları çalar. Sivas'ta Mert Hakan'dan bahsetmemek olmaz. Allah nazardan saklasın eğer böyle devam ederse Türk futbolu önemli bir isim kazanacak."