Kartal'ın golcüsü İtalya'dan geliyor!

Kartal'ın golcüsü İtalya'dan geliyor!

Siyah-Beyazlılar, Negredo’nun alternatifini İtalya’da buldu. Yönetim, 2 sezondur Udinese’de kiralık oynayan Napoli’nin Kolombiyalı golcüsü Duvan Zapata için girişimlere başladı.

Ajans Beşiktaş - Santrafor arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Alvaro Negredo transferinde yaşanan gerileme nedeniyle alternatif isimlere yöneldi. Siyah-Beyazlılar’ın transfer listesindeki isimler arasında, Napoli’nin Kolombiyalı golcüsü Duvan Zapata’nın da olduğu öğrenildi. Son 2 sezonu Udinese formasıyla geçiren 26 yaşındaki santrforun transferinde ilk adımlar atıldı. Napoli’nin kadrosunda düşünmediği Zapata için 5 milyon euro bonservis bedeli gözden çıkarıldı.

CORDOBA’DAN BİLGİ ALINDI
Teknik direktör Şenol Güneş’in de istediği isimler arasında olduğu öğrenilen Zapata, 1.89 boyunda. Geçen sezon Udinese ile Serie A’da hiç maç kaçırmayıp 38 maça çıkan Kolombiyalı 10 gol, 3 de asistle oynadı ve takımının ligde attığı 47 golün 13’üne katkı sağladı. Lazio, Genoa ve Torino’nun da gündeminde olan pivot santrfor, Kolombiya Milli Takımı’nda da forma giyiyor. Yönetimin, eski kalecilerden Oscar Cordoba’yı arayarak Zapata ile ilgili detaylı bilgi aldığı gelen haberler arasında.

İTALYA’DAN AYRILMAK İSTİYOR
Serie A’da kendisini yeterince kanıtlayan Zapata’nın 2013 yılında Arjantin Ligi’nde transfer olduğu Napoli macerası sona ermek üzere. İtalyan medyası, Napoli teknik direktörü Sarri’nin Kolombiyalı istemediği üzerinde duruyor. Udinese’deki evine hırsız giren ve değerli eşyalarıyla bir arabası çalınan Zapata’nın da artık İtalya dışına çıkmak istediği belirtiliyor. Zapata, İtalyan medyasında yer alan röportajlarında Şampiyonlar Ligi’nde forma giyme arzusunu sık sık dile getiriyor. (Güneş-Kemal Ilıkkan)

Etiketler :