Kartal’ın havası kaçtı

Kartal’ın havası kaçtı

Üst üste aldığı Başakşehir, F.Bahçe ve Kasımpaşa galibiyetleriyle “Yarışta ben de varım” diyen Beşiktaş’ı lider Alanyaspor durdurdu.

Ajans Beşiktaş - Alanya'da yağmur altındaki mücadelede sertlik dozu oldukça yüksekti. Son 3 maçını kazanan Beşiktaş, iki maç üst üste kaybeden Alanyaspor'un varını yoğunu ortaya koyduğu mücadelenin ilk yarısında çok zorlandı. Orta sahada organize olmakta sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılar, pozisyon üretmekten uzak kaldı.
Tartışmalı bir karar sonrası penaltıyla öne geçen ev sahibi ekip bu avantajı ikinci yarıda da kullandı. Daha sakin oynayan Alanyaspor'a karşı Beşiktaş vites artırdı. Ancak ileri uçta çok fazla top ezdi. Aboubakar, N'Koudou ve Güven Yalçın da ayağına gelen fırsatları son bölüme kadar değerlendiremedi.

Rakibin 10 kişi kalmasıyla iyice yüklenen Beşiktaş, Aboubakar ile farkı 1'e indirdi. Ancak kalan dakikalarda beraberlik golünü bulamayan siyah-beyazlılar, zorlu fikstürün son halkasını mağlubiyetle kapattı.

GERİDEN GELEMİYOR

Beşiktaş, bu sezon toplamda 4 kez geriye düşerken 4 maçtan da galibiyet çıkaramadı. Konya, Gaziantep, Gençlerbirliği ve Alanya mücadelelerinde yenik duruma düşen Sergen Yalçın'ın ekibi, bu maçların hepsini kaybetti. Ligde dört ve üzeri maçta yenik duruma düşen 20 takım bulunurken bu karşılaşmalardan puan çıkaramayan tek ekip Beşiktaş oldu.

ROSİER CEZALI

Beşiktaş'ta sağ bek Valentin Rosier, Aytemiz Alanyaspor karşısında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Fransız futbolcu, hafta sonu B.B. Erzurumspor maçında forma giyemeyecek. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)

Etiketler :