Kasapoğlu: "Spor yasası dönüm noktası olacak"

Kasapoğlu: "Spor yasası dönüm noktası olacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN Türk'te spor yasası ile ilgili bilgi verdi. Bakan Kasapoğlu, "Spor yasası dönüm noktası olacak. Sporu tüm detaylarıyla kapsayan bir çalışma var. Kulüplerin önü açılacak" açıklamasını yaptı.

Ajans Beşiktaş - Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN Türk'te spor yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Kasapoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"Federasyonlarla ilgili, başkanların görev süreleriyle ilgili ciddi bir çalışma yapıldı. Ortak akılla yürütülen bir süreç oldu. Parlamentomuz da bunun üzerinde ciddi şekilde çalışıyor. Yeni Spor Yasası, yılbaşından sonra TBMM'ye sunulacak. Spor yasası dönüm noktası olacak. Sporu tüm detaylarıyla kapsayan bir çalışma var. Kulüplerin önü açılacak. Sporda da sürdürülebilir bir yaklaşımın olması taraftarıyız. Sürdürülebilirliği tesis etme adına bu çalışmanın çok hayati olduğuna inanıyorum. 60'dan fazla federasyon var. Ortak akılla, istişare ile ortaya konan süreç. Tüm Türkiye olarak inşallah bunun sonucunu yaşayacağız. Spor yasası iyiyi teşvik etmek için olacak. Türkiye'nin her branşta iddiası var. Amaç Türkiye'nin iddiasını yükseltmek. Bu süreç 84 milyonu gururlandıracak. 

'Yakın gelecekte yüzmede büyük başarılar yaşayacağız'

Gaziantep'te havuzumuz iftihar vesilesi. Hafta sonu oradaydım. İlk gün yarışlarını izlemedim. Yüzme, jimnastik, atletizm bizim çok önem verdiğimiz spor dalları. Milli yüzücü Emre Sakçı ile sürekli bu yolculukta beraberiz. Emre, İzmir'de çalışmalarına devam ediyor. Emre ve diğer arkadaşlarımız olsun çok büyük umutlarımız var. Yakın gelecekte yüzmede büyük başarılar yaşayacağız. Emre ayak seslerini duyurmuştu, devam edecek. Türkiye'de mükemmel bir altyapı var.     

'Türkiye spor ülkesi olma yolunda' 

Sporda fırsat eşitliği zamanı. Türkiye spor ülkesi olma yolunda. Attığımız adımları daha da artıracağız.

'65 bin çalışma arkadaşımız var'

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın toplumun tüm kesimlerine hitap eden etkisi var. Belde ve köylere kadar yaygın bir tesisleşme söz konusu. Devasa stadyumlar, semt sahaları, havuzlar, kortlar, gençlik merkezlerimiz var. Sayısı 400'e yaklaştı. Bu önemli bir insan kaynağı gerektiriyor. 65 bin çalışma arkadaşımız var. 10 bine yakın tesisin inşa edildiğini varsayarsak, bu insan kaynağının takviyesini gerektiriyor. 4396 işçi, personel aldık. 25 gençlik ve spor uzmanı aldık. 250 tane antrenör aldık. Antrenör arkadaşlarımıza sevgimizi gönderiyorum. Çabaları çok değerli. 11 beslenme uzmanı alacağız.

'Sporda büyük değişim yaşıyoruz' 

Sporda genç istihdamı anlayışımız var. Liyakat anlamında şeffaf bir süreç işleyecek. Sporda büyük değişim yaşıyoruz. 'Hem kariyer hem de spor yaparım' dönemi olacak." (Skorer)