Kenan Başaran: "Larin ile "Ya Kısmet"

Kenan Başaran: "Larin ile "Ya Kısmet"

Süper Lig'in 15. hafta açılış mücadelesinde Beşiktaş Alanyaspor'a konuk olduğu mücadelede, rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Kenan Başaran, maçı köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Kenan Başaran bugünkü Hürriyet gazetesinde yayınlanan köşe yazısı:

Beşiktaş, Alanya’da maça derbinin devamı gibi başladı. Bu iyi bir şey değildi zira derbide iyi bir futbol sergilenmemişti. O 3 puan, mücadeleyle kazanılmıştı. Beşiktaş, maça 25. dakikadan sonra dahil oldu. Evvelinde topa daha çok hükmeden taraf ev sahibiydi. Durgun Beşiktaş için duran toplar bir çözüm olabilirdi ancak Quaresma’nın kullandığı kornerlerin hiçbirinde ortaya taktiksel zekâ konulamadı. Ezbere ortalarla harcandı, köşe atışları. 

Ofsayt olsa da Güven’in ağlara giden gol vuruşu şahaneydi. Yaşını başını aşan büyük bir olgunluk göstergesiydi bu vuruş. Devre sona erdiğinde Necip’in kritik ‘son anda’ müdahaleleri, siyah beyazlıların forvet hattının yaptığı işlerden daha çok öne çıktı. Oyunu yönlendirmede Ljajic çok fazla devreye giremezken, derbide hücum presiyle öne çıkan Pektemek de çok görünmedi.

LARIN İLE ‘YA KISMET’! 

47’deki Alanya karambolü siyah beyazlılar için uyarıcı bir etki yarattı. Ljajic’in de hareketlenip, merkezden kanatlara da sarkması, Güneş’in ekibini rakip sahaya daha rahat taşıdı. Lakin, tüm bu gürültüden net pozisyon çıkmadı. Çünkü forvetlerle bir türlü irtibat kurulamadı. Güneş’in etkisiz Pektemek’i kenara alıp Love’ı sahaya sürmesi doğru bir hamle olsa da değişen bir şey olmazdı.Karius, her geldiğinde tehlike yaratan Alanya ataklarında tek başına ayakta kaldı. Güneş’in kurtarıcı olarak gördüğü bir diğer koz Oğuzhan, kâğıt üzerinde şık dursa da sahada aynı tesiri yapmadı. Güneş’in Larin’i de oyuna almasıysa “Ya kısmet” deyip, evliyalara sığınmasından başka bir şey değildi!

26 YAŞINDAKİ VETERAN OĞUZHAN!

ALANYA, her atakta pozisyon üretirken Beşiktaş’ın 90 dakikada saç baş yolduran tek pozisyon üretemedi. Esasen bu uyarı G.Saray maçında açıkça verilmişti. Derbide pozisyonsuz 3 puan aldı, bu kez 1... O da Karius sayesinde. Güneş, sırasıyla Güven, Love ve Larin’i kullandığı halde gol bulamadı. Çünkü ‘Sosa-Oğuzhan Üretim Santralı’ artık yok. Telaş içinde her yere yetişmeye ve bir şeyler yapmaya çalışan Ljajic, tek başına kalınca görüntüsü saman alevinden öteye geçemiyor. 26 yaşındaki Oğuzhan ise veteranlar gibi oynamaya devam ediyor. Beşiktaş derbiyi aldıktan sonra “Kalan 3 maçı da kazanırsa, 2. devre ligi yeniden başlatır” dedim. Fakat dememe kalmadan 2 puan daha kaybedildi. Bu puan ortalamasıyla şampiyon olamazsınız. Gelecek haftaki rakip de Trabzonspor...

AVRUPA’YA SARILIN

BEŞİKTAŞ’ın başlangıçta çok fazla konsantre olamadığı UEFA Avrupa Ligi’ni artık daha fazla ciddiye almasında fayda var. Zira siyah beyazlı ekip, ligde bu istikrarsız çizgiyle devam ederse, ilk devre bitmeden de hedefsiz kalabilir. Ancak Avrupa Ligi’ni de sonuna kadar götürebilecek ekonomi, enerji ve ruh birliğinin var olduğunu da pek sanmıyorum.

Etiketler :