Kenan Özmen yazdı: "Arda Turan transferiyle kuş filosu vurmak"

Kenan Özmen yazdı: "Arda Turan transferiyle kuş filosu vurmak"

Konuk yazarlarımızdan Kenan Özmen, Beşiktaş’ın son form durumunu ve eksiklerini değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - Sağır sultanın duyduğu, kör sultanın gördüğü Beşiktaş’ın eksikleri malum:

1- 10 numara eksiği

2- Hunharca katledilen duran toplar

3- Sağ kanat ortalarının verimsizliği, sol kanadın hücuma katkısının sıfıra yakın olması

4- Golcülerin yeterince beslenememesi

2 yıldır söylemekten yorulduğum ancak yetkililerin bir türlü göremediği gerçek şu: Beşiktaş’ın bir 10 numarası yok. Duran top kullanan, asist özellikli, gerektiğinde sorumluluk alarak takımı rahatlatan, skor üretebilen tecrübeli bir oyuncunun yokluğunu aslında yıllardır çekiyoruz.

Mevcut kadroda bulunan oyuncular ne yazık ki bu özelliklerin yanına bile yaklaşamıyor. Talisca bırakın 10 numara olmayı, takımı çoğu zaman 10 kişi bırakarak el frenliği yapan bir oyuncu. Mevcut görüntüsüyle oyuna sonradan girmesi gereken 45 dakikalık hamle oyuncusu olabilir. Oğuzhan orta ikilinin yanında değerlendirilebilecek bir oyuncu. Son iki yıldır performansıyla benim de çok eleştirdiğim Oğuzhan eğer iyi bir 10 numara alınabilirse performansını katlayabilecek kapasitede.

Tabi burada Orkan’ın hakkını yememek lazım. Orkan, Talisca’nın yerine oynatılması gereken bir yetenek. Kesinlikle daha çok süre alması gerekir. Duran toplardaki başarısı, asistleri ve skora katkısıyla bu takımın vazgeçilmezleri arasına girebilir. Şenol Güneş’in Talisca inadından vazgeçmesi, Orkan gibi kendi oyuncumuzun üzerine daha çok düşmesi gerekir. Yoksa, Biliç’in Pektemek inadı yüzünden kaybettiğimiz kupalar gibi bu seneyi de kaybedebiliriz.

Gelelim gündeme bomba gibi düşen Arda Turan transfer haberlerine. Eğer Arda Beşiktaş’a gelirse,  Beşiktaş’ın hücum gücü ikiye katlanır; bu net.

Beşiktaş’ın devre arasında mutlak transfer yapması gereken 10 numara ve sol kanat pozisyonunda da oynayabilen, takımı oynatabilen Arda gibi tecrübeli bir oyuncu Beşiktaş’ın ilacı olacaktır. Form durumu biraz soru işareti olsa da futbola olan açlığı ve takımdaki aile havası açığı kapatacaktır.

Arda’nın transferiyle sol kanat işlemeye başlayacak, sağ kanada sıkışan oyun açılacak, tiki taka goller izlenmeye başlanacak, golcüler beslenecek, Oğuzhan kendisine gelecek. Böylece bir transferle değil bir kuş; kuş filosu vurulmuş olacaktır.

Olası bir Arda transferi ligimizde şampiyonluk için yeterlidir. Ancak Bayern maçları düşünüldüğünde işi şansa bırakmamak adına bir de 10 numara transferi kaçınılmaz görünmektedir. Vida, Arda ve kaliteli bir 10 numara transferiyle Bayern karşında şansları eşitleyebiliriz.

Kenan Özmen

 

Etiketler :