Kerem Kalafat kimdir, kaç yaşında? Kerem Kalafat nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Kerem Kalafat kimdir, kaç yaşında? Kerem Kalafat nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Süper Lig'de istenilen performansı gösteremeyen Beşiktaş, ara transfer döneminde kiralıktan dönen Kerem Kalafat ile sağ beke alternatif buldu. Peki Karaveli'nin ilk 11'de şans verdiği Kerem Kalafat kaç yaşında ve kimdir? Daha önce hangi takımlarda oynadı?

Beşiktaş, sezon başında Uşakspor’a gelişim sağlaması için kiraladığı sağ bek oyuncusu Kerem Kalafat’ı devre arasında geri çağırdı. Önder Karaveli'nin isteğiyle takıma dönen genç sağ bek, Valentin Rosier'in yokluğunda Adana Demirspor'a karşı ilk 11'de sahaya çıktı. Beşiktaş formasının giymenin her gencin hayali olduğunu ve uzun süre siyah-beyazlı formayı terletmek istediğini dile getiren Kerem'in kariyeri de başta Beşiktaşlı taraftarlar olmak üzere futbolseverler tarafınca merak konusu oldu. Kerem Kalafat kimdir, kaç yaşında? Kerem Kalafat nereli ve hangi takımlarda oynadı? Sorularına yanıtlar aradık...

Kerem Kalafat kimdir, kaç yaşında? Kerem Kalafat nereli ve hangi takımlarda oynadı?

9 Mart 2001'de İstanbul'da dünyaya gelen Kerem Kalafat, futbola Beşiktaş altyapısında başladı. 12 yaşında Siyah Beyazlı formayı giymeye süregelen sağ bek oyuncusu, Kara Kartal'da alt yaş gruplarında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti, 2019 senesinde ustalaşmış sözleşmeye imza attı.

25617.jpg

2019/20 sezonunda UEFA Avrupa Ligi K Grubu son hafta maçında İngiltere temsilcisi Wolverhampton'a konuk olan Beşiktaş, rakibi karşısına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmış ve 4-0 yenik oldu. Siyah Beyazlı ekibin ilk 11'inde yer alan ve performansıyla adından maksimum söz ettiren isim ise Kerem Kalafat olmuştu.

Kerem Kalafat, Aralık 2019'da Wolverhampton maçında Siyah Beyazlı formayla ilk defa Avrupa kupası maçında forma giydi.

Kerem, Eylül 2020'de ise deneyim kazanması için o dehemmiyet Spor Toto 1. Lig'de yer edinen Giresunspor'a kiralandı. Karadeniz ekibinde çıktığı 31 maçta 1 asist meydana getiren 20 yaşındaki oyuncu, Çotanaklar'ın Adana Demirspor'un arkasından ligi 2. Tamamladıği ve 44 senelik Süper Lig özlemini bittirdığı sezonun nihayetinde Beşiktaş'a döndü.

2021/22 sezonu başında Uşakspor'a kiralanan gelecek vadeden oyuncu, kısa süre sonra tekrar takıma katıldı. Beşiktaş, uzun lig ve kupa maratonunda sağ bekte alternatifi bulunmayan Valentin Rosier'i yedekleyebilmek için Uşakspor'a kiraladığı genç oyuncu Kerem Kalafat'ı tekrardan ekibine kattı. 20 yaşındaki oyuncu, 2. Lig'de Uşakspor formasıyla 17 maçta forma giydi.

1.76 boyundaki Kerem'in güncel piyasa değeri 400 bin Euro. Sağ bekin yanı sıra sağ açıkta da oynayabilen genç oyuncunun Siyah Beyazlı ekip ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor. U16, U17, U18 ve U19 milli takım formaları giyen Kerem, çıktığı 26 maçta skor katkısı veremedi.

Kimdir?