''Kısa vadede Beşiktaş, uzun vadede Alanyaspor kazandı''

''Kısa vadede Beşiktaş, uzun vadede Alanyaspor kazandı''

Spor yorumcusu Uğur Karakullukçu, Beşiktaş'ın Welinton - Fatih takası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Spor yorumcusu Uğur Karakullukçu, Beşiktaş'ın Fatih Aksoy - Welinton takası hakkında sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Kısa vadede kazananın Beşiktaş olduğunu söyleyen Karakullukçu, ''Beşiktaş'ın Welinton'a karşılık Fatih Aksoy'u vermesi NBA'de kısa vadeli başarı isteyen takımların yaptığı takaslara benziyor. İki takım açısından da doğru; kısa vadede Beşiktaş, ama orta ve uzun vadede kârlı olan net şekilde Alanyaspor. 

Burada önemli olan oyuncunun potansiyelini nereye koyduğun... Necip Uysal'ın rolünü çok daha oturaklı oynayabileceğini düşünüyordum, altyapı kontenjanı da dahil ama kulüp Fatih için Necip'ten vazgeçmek istemedi. Saygı duymakla birlikte ben oyumu Fatih'ten yana kullanırdım. 

Fatih Aksoy, Necip'e göre kesinlikle daha iyi bir pasör ve o rolün as oyuncusu Atiba'ya stil olarak daha yakın. Atiba'dan pozisyon bilgisi olarak bir yıl öğrenim görmüş bir Fatih, Necip'ten çok daha iyi bir rol oyuncusu olabilirdi Beşiktaş için. En azından beklentim o yöndeydi. 

Belli ki Beşiktaş Fatih'in tavanını daha kısıtlı görüp Necip'ten şu an alınan katkıyı da yeterli görerek hareket etti, hazır gözdeyken bonservissiz bir ihtiyacı gidermek cazip geldi. Bunun doğruluğu test edilecek ama bence yabancı sınırında Fatih, tekrar İstanbul görebilir.'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :