KONUK YAZAR | "Yusuf Yazıcı, Abdulkadir ve Okay transfer edilmeli"

KONUK YAZAR | "Yusuf Yazıcı, Abdulkadir ve Okay transfer edilmeli"

Ajans Beşiktaş'ın konuk yazarlarından Kenan Özmen, dünkü Trabzonspor - Beşiktaş maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Pepe ve Quaresma’sız, kupa maçının zihinsel yorgunluğunun etkisindeki Beşiktaş zor bir deplasmandan çok önemli bir galibiyetle ayrıldı. Şampiyonluk yarışında ben de varım diyerek rakiplerine gözdağı vermiş oldu.

Trabzon, iyi bir hücum hattının yanında çok dengesiz ve ağır savunmacılara sahip. Buna bir de taraftarlarının sabırsızlığı eklenince şampiyonluk yarışından uzak kalıyorlar.

Ligde Negredo - Love oynamalı

Beşiktaş’ın hücum hattı ve orta sahasında yaratıcı oyuncu sayısı az. Bunu aylardır söylüyoruz. Hücum hattının en önemli ismi, ligimizin çok üzerinde futbol zekâsına sahip Negredo ise yedek.

Talisca’nın orta sahaya katkısı yok gibi. Savunma yönü hiç yok. Pas alışverişlerinde yetersiz. Son vuruşları zayıf. Neden 90 dakika sahada kalır anlaşılır gibi değil. Bu anlamda Şenol hocamızın artık bazı inatlarından vaz geçip yeni hamleler geliştirmesi lazım. Bana göre bu hamlelerden biri Negredo - Love ikilisi. Love 10,5 numara gibi düşünülüp hücum anlamında zenginlik oluşturulabilir. Sol kanatta ise Adriano - Caner, sağda da Babel düşünülebilir.

Pepe’nin yokluğundaki ilginç istatistik

Pepe’nin oyunculuğunu tartışacak değiliz. Ancak Pepe’siz oynadığımız 5 maçtan, 3 galibiyet ve  0 - 0’lık 2 beraberlikle ayrılmış olmamız ilginç.  Pepe’nin oyun bilgisi, sertliği ve agresifliği muazzam ancak topu oyuna sokmada çok iyi değil. Genelde uzun top kullanmayı seven Pepe’nin kullandığı uzun toplar verimsiz. Ancak sürekli kullanılan uzun toplara kenardan hiçbir tepki yok. Özellikle gole ihtiyacımız olduğu maçların son 5 - 10 dakikasında, set oyununu bırakıp savunmadan yapılan doldur boşaltlara tanık oluyoruz.

Quaresma’yı arıyoruz.

Hücum hattımızın olmazsa olmazı Quaresma. Onun olmadığı maçlar çekilir gibi değil. Renk yok, pozisyon yok, heyecan yok. Bu Beşiktaş seviyesindeki bir takım için korkunç bir tablo. Bu seviyedeki bütçelere sahip takımların kadrosunda, bir yılda en az 5’er maç kazandıracak seviyede 4 - 5 oyuncu olmalı. Dün akşam da hem Quaresma’nın hem de yaratıcı başka bir oyuncunun yokluğunu fazlasıyla hissettik.

Yusuf Yazıcı - Abdulkadir - Okay

Yabancı sınırlamasının gündemde olduğunu biliyoruz. Kadromuzun şişkinliği ve yerli oyuncu kalitesinin az olduğu kadromuzun kaliteli yerli oyuncularla takviyesi şart. Bu anlamda Trabzonspor 3 yıldızının Beşiktaş’a kazandırılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Başkanımız keseyi açmalı. Derhal harekete geçmeli. İyi ilişkiler içerisinde bulunduğu Trabzon’dan para+takas ve bir sonraki satıştan pay vermek kaydıyla bu işi bitirmeli. En azından Yusuf ve Abdulkadir alınmalı. Love, Lens, Pektemek, Tolga, Gökhan Töre gibi oyuncular takasta kullanılabilir. Böyle bir alışveriş iki kulüp için de milli takımımız için de çok faydalı olacaktır.

Kenan Özmen