Korkulan oldu! Aboubakar 3 kritik maçta yok

Korkulan oldu! Aboubakar 3 kritik maçta yok

Afrika Uluslar Kupası 14 Ocak’ta başlıyor. Kamerun Milli Takımı kadrosunda Beşiktaş'tan Aboubakar da yer aldı.

Gabon’un ev sahipliğinde üç hafta boyunca devam edecek olan turnuva, 5 Şubat’taki final maçıyla sona erecek. Avrupa’nın bir çok kulübü, maç takviminin tam ortasına gelen organizasyondan olumsuz etkilenecek. Oyuncuları milli takımlara çağrılan bu ekipler, bu süre zarfında futbolculardan uzak kalacak.

Bu turnuvayı Mısır'dan (7) sonra en çok kazanan (4) ülke olan ve bu seneki organizasyonun da favorileri arasında yer alan Kamerun Milli Takımı'nda 26 kişilik liste açıklandı.

Trabzonspor'un eski hocası olan Kamerun Milli Takımı Teknik Direktörü Hugo Broos, futbol hayatlarını Türkiye'de sürdüren iki ismi de Gabon'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek dev turnuvaya çağırdı.

14 Ocak'ta başlayacak Afrika'nın en büyük futbol organizasyonu, 5 Şubat'taki final maçıyla sona erecek. Beşiktaş'ın sezon başında Porto'dan kiraladığı Vincent Aboubakar en az 2 maç kaçıracak.

Ülkesinin grup aşamasında elenmesi durumunda, Osmanlı ve Alanya maçlarında siyah-beyazlı formadan uzak kalacak. Ancak Kamerun sadece ikinci tura çıksa bile 24 yaşındaki forvet Konya maçında da olmayacak. (Milliyet)

 

Etiketler :