Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil'den açıklamalar

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil'den açıklamalar

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, küme düşme ve kadına şiddet konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

''Yeni sezon planlarını konuşmak yanlış olur''

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil: "Hatayspor ve Erzurumspor'u da davet ettik. Önümüzdeki toplantıda yeni bir takım daha olacak. Bu takım gelmeden yeni sezon planlamalarını konuşmak yanlış olur." dedi.

''Liderliği Berna Başkan'ımız yaptı''

Kulüpler Birliği'nin kadına şiddet konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirten Sepil, "Kadına şiddete karşı olma kampanyasında liderliği Berna Başkan'ımız yaptı." dedi.

Berna Gözbaşı: "Son zamanda yaşanan şiddet olayları, bu konuyu gündemimize taşıdı. Kampanya çekimlerini yaptık. Bu çekimlerden sonra yeniden cinayet oldu. Bu projenin devamını getireceğiz."

''Düşmenin kalkmasıyla ilgili bir talep vardı''

5 konu başlığı olduğundan bahseden Mehmet Sepil, "5 konu başlığımız vardı. İlk konu, 3 kulübün 1. Lig'de oynaması. Düşmenin kalkmasıyla ilgili bir talep vardı. TFF, bunu kabul etmedi. Son 3 sırada tamamlayan kulüplerimiz, Kulüpler Birliği'e bu sene ligden düşmenin kaldırılmasıyla ilgili bir taleple geldiler. Bu konu detaylı olarak paylaşıldı. Küme düşmeme işinin kabul edilebileceği konusunda ortak görüş oluştu. Önümüzdeki yıllarda 20 takımlı bir kulübün sağlanabileceğini düşünüyoruz. Bu konudaki müracaatımızı, Federasyon'umuza ileteceğiz. Bize teklifle geleceklerini biliyoruz." dedi.

"Yayıncı kuruluş, pandemide yaşanan zorluklarla ilgili bir indirim talebiyle gelmişti''

Nihat Özdemir'in Digiturk ile bir rakam üzerinden kulüplerin haberi olmadan anlaşması üzerine Mehmet Sepil: "Yayıncı kuruluş, pandemide yaşanan zorluklarla ilgili bir indirim talebiyle gelmişti. TFF, bundan birkaç gün önce beni arayarak Digiturk'le bir rakam üzerinden anlaştıklarını söyledi. Kulüplerin içinde olmadığı bir toplantıda bu rakamın doğru olmadığı kararını aldık. Tabii ki gönlümüz, Digiturk'le en uygun şekilde önümüzdeki 2 senenin bitirilmesi. Kulüplerin çok önemli gelir kaynağının düşürülmesi durumu; kabul edilmesi mümkün değil." dedi.

''Yabancı kuralı için kulüplerle görüşme kararı aldık''

Mehmet Sepil: "Yabancı sayısı kuralı alınmadan, kulüplerle görüşme yapılmasına karar verdik. 18 kulübün ortak kararıdır diye dediğimiz oluyor. Kulüplerin değişik kararları var. Ama bu konuda ortak paydada değildik. Bu da doğaldır. Ortak olarak aldığımız karar; bu kuralın bu sene yapılmasının kulüplere hiçbir faydası olmamıştır. Ekonomik anlamda kötüleşen kulüplere bu kural, yara açacaktır. Bu işi 1 yıl erteleyelim. Bu hızla alınan kararın hiçbir faydası yoktur. 2021/2022 sezonundan başlayan bir yabancı sayısı düzenlemesi olabilir diyoruz! Bu uygulamanın bu sene yapılmasının hiçbir faydası olmadığını, federasyona hatırlatıyoruz." dedi.

"Harcama limitleriyle alakalı kulüpler arasında görüş ayrılıkları vardı''

Sepil: "Harcama limitleriyle alakalı kulüpler arasında görüş ayrılıkları vardı. Bugün yaptığımız görüşmede; şu anki Federasyon'un getirdiği harcama limitleri konusunun, kulüplerin ihtiyacını karşılamadığını, zorluğa girileceğini değerlendirdik." dedi.

18 kulüp olarak tekrar Federasyon'a gideceğiz''i

Fikir birliği oluşturup kulüplerin tekliflerini TFF'ye ileteceklerini belirten Mehmet Sepil, "18 kulüp olarak tekrar Federasyon'a gidip endişelerimizi ileteceğiz. Kendi aramızdaki fikir birliğini %100 oluşturabildiğimiz için TFF'ye gideceğiz. Kulüplerin tekliflerini ileteceğiz." dedi.

''Gençlere oynayabilecek ortamı yaşatamıyoruz'

Mehmet Sepil: "Son konu Rezerv Lig. Gençlere oynayabilecek ortamı yaşatamıyoruz. Bu işte başarılı olmanın yolu; genç arkadaşlara oynama imkanı vermemizdir. U-21 Ligi, ani bir kararla kaldırılmıştı. Yeni bir uygulamanın geleceği söylendi ama hala bir gelişme yok. Federasyona çok net olarak teklifimizi götürdük. Kulüplerin çok önemli bölümü bu işe katılmak istediğini Federasyon'la paylaştı. Henüz net bir dönüş olmadı. Israrlı olduğumuz bir konu var. Bu formatın dışına çıkmak istemiyoruz. ezerv Lig'in çok önemli olduğunu ve bunun takipçisi olacağımızı Federasyon'a bildireceğiz." dedi. 

 

Etiketler :