Kulüpler Birliği, TFF'ye dert yandı! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları...

Kulüpler Birliği, TFF'ye dert yandı! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, Kulüpler Birliği ve MHK Başkanı Serdar Tatlı, dün İstanbul'da bir araya geldi. Yapılan toplantıda hakem konuları ele alındı.

Ajans Beşiktaş - Kulüpler Birliği, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ve MHK Başkanı Serdar Tatlı ile toplantı yaptı, hakem konuları başta olmak üzere tüm sorunlar ele alındı.

ÖNEMLİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Türk futbolunda dün önemli bir toplantı yapıldı. Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu; TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ve MHK Başkanı Serdar Tatlı ile bir toplantıda buluştu.

KULÜP BAŞKANLARI YER ALDI

İstanbul’da Swissotel’de yapılan görüşmeye Kulüpler Birliği’ni temsilen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ve Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran katıldı.

AYDINUS VE ÇAKIR ÖRNEĞİ

Kulüpler Birliği, özellikle daha ligin ilk haftalarından hakemlerin performansının düşük olduğunu ve sistematik hataların bulunduğunu iletti. Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus gibi isimlerin 350’nin üzerinde maç yönetmesine rağmen aynı dönemde üst klasmana çıkan bazı hakemlerin yalnızca 10 ila 15 arası maçta görev aldıklarına dikkat çekildi.

GENÇ HAKEMLERE DESTEK VERİLDİ

Tecrübeli hakemlerin giderek kontrolü ele almaya çalıştığını dile getiren kulüp başkanları, bu durumun yanlış olduğunu, genç hakemleri istediklerini, hatta genç hakemlerin yapacakları hataları şimdiden kabul etmeye hazır olduklarını söyledikleri bildirildi.

YAPAY ZEKA MODELİ

Hakem atamalarında İspanya örneği de verilerek, bilgisayar yöntemiyle yapay zekanın kullanılabileceği vurgulandı. TFF Başkanı Nihat Özdemir’in de ‘Hep birlikte oturalım, sorunları çözmeye çalışalım. Türk futboluna ne faydalı olacaksa biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dediği öğrenildi.

'VAR AYRI OLSUN'

Gerçekleşen toplantıda Kulüpler Birliği temsilcileri, VAR hakemliği konusunda da bazı öneri ve isteklerini dile getirdi. Burada maçı yöneten orta hakemler ile VAR hakemlerinin ayrışması gerektiği savunuldu.

YENİ TEZ SUNULDU

Kulüplerin sunduğu teze göre, bir sezon boyunca orta hakemler ve VAR hakemlerinin ayrılması gerektiği belirtildi. Yani bir lig maçında düdük çalan hakemin ertesi hafta VAR’da olmasının doğru olmadığı ya sadece VAR’dan sorumlu olması ya da maçlarda görev alması gerektiği ifade edildi.

ALİ PALABIYIK ÖRNEĞİ

Toplantıda yer alan Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran’ın Ali Palabıyık örneğiyle yaşadıkları sorunları anlattığı aktarıldı. Başkan Kıran’ın son oynanan Çaykur Rizespor-Galatasaray maçında Palabıyık’ın hem sonucu hem de gelecek maçları etkilediğini vurguladığı bildirildi. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)