Kulüpler Birliği toplantısına neler konuşuldu? Fikret Orman açıkladı...

Kulüpler Birliği toplantısına neler konuşuldu? Fikret Orman açıkladı...

Kulüpler Birliği'nin bugünkü toplantısı sonrası bir açıklama yapıldı.

Ajans Beşiktaş - Kulüpler Birliği Başkanı ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman şunları dile getirdi:

"2019-2020 sezonunda sistem aynen devam edecek. Ancak yerli oyuncu teşviği sistemini artırmayı planlıyoruz.

Daha sonraki planlamada ise 12-10-8 gibi kademeli şekilde düşebileceğine dair bir görüş var. Ancak biz Beşiktaş olarak yabancı sınırının serbest olması gerektiğini düşünüyoruz.

Bundan önce alınanan kararlar Kulüpler Birliği'ne sorularak alınmadı. Hukuki yetki federasyondadır. Biz görüşümüzü bildireceğiz, kararı federasyon verecek."

Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Tranzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise şunları söyledi:

"Yabancı futbolcu konusunda tavrımız net. Kademeli olarak düşürülmesini istiyoruz. Birinci önceliğimiz bu ülkenin gençlerine hizmet etmek. Ben altyapıdan çıkan 4-5 futbolcumu oynatmazsam, kendimi inkar etmiş olurum. Trabzonspor formasını düşleyen çocukların düşlerine ihanet etmiş olurum. Ama bu tamamen Trabzonspor Kulübü'nün görüşüdür.

Ayrıca yabancı futbolcular tarafından aleyhimize açılan davalar var. Bu marka değerimizi aşağıya çekiyor. Trabzonspor olarak yabancı işini pek beceremedik.

Ben yabancı sınırının 8'e düşürülmesini istiyorum. Erzurumspor, Rizespor, Göztepe, Bursaspor bu görüşe katıldılar. Diğer kulüpler mevcut kuralın devam etmesini istediler. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz çıkmak zorunda kaldı."

Son olarak konuşan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ise şunları dile getirdi:

"Mevcut yabancı kuralının değişmesini istemiyoruz. Biz kulüp olarak geçen sene 10 yabancı ile oynadık. Bu sene 11 yabancımız var. Bunu kulüp olarak kendimiz düşürmek istiyoruz ama isteyen de 14 tane yabancı ile oynar."

Etiketler :