Kulüpler indirimi kabul etmedi alternatif yayıncı görüşmeleri başladı

Kulüpler indirimi kabul etmedi alternatif yayıncı görüşmeleri başladı

TFF - Kulüpler Birliği - beIN SPORTS üçgeninde yaşanan indirim krizinin perde arkası Hürriyet Gazetesi yazarı Tahir Kum tarafından kaleme alındı

Ajans Beşiktaş - Sezon başında yıllık yayın bedelinde yüzde 13 indirim yaptıran Digitürk, önümüzdeki iki sezon için 350 milyon TL daha indirim talep etti.

DEV İNDİRİM 

Ancak TFF, bu rakamı 175.5 milyon TL’ye düşürdü. Kulüpler Birliği de kabul ederse, Digitürk önümüzdeki iki sezon 174.5 milyon TL daha az ödeme yapacak.

ÖNEMLİ GELİŞMELER ARKA ARKAYA 

Süper Lig maçlarının yayını konusunda dün önemli bir gelişme yaşandı...

TFF İLE KRİTİK ZİRVE 

Önümüzdeki iki sezonun yayın bedelinde toplam 350 milyon TL indirim talep eden Digitürk’ün yetkilileri dün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticileri ile bir araya geldi.

PRENSİP ANLAŞMASINA VARILDI 

Yapılan görüşmeler sonucunda TFF ile Digitürk, 174.5 milyon TL indirim yapılması konusunda prensip anlaşmasına vardı.

GÖZLER KULÜPLER BİRLİĞİ'NDE 

TFF söz konusu anlaşmayı önümüzdeki günlerde Kulüpler Birliği Vakfı’na götürecek ve konu orada yapılacak toplantıda karara bağlanacak.

2016'DA İMZALANMIŞTI 

2016’da imzaladığı anlaşma gereği kulüplere yılda ortalama 500 milyon dolar (yarısı ABD doları yarısı TL olmak şartıyla) ödeme taahhüdünde bulundu.

ARKA ARKAYA İNDİRİM TALEBİ 

Ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu sezon başında yüzde 13 indirim yaptıran Digitürk, 202021 ve 2021-21 sezonları için bir kez daha indirim istemişti.

ALTERNATİF YAYINCILARLA GÖRÜŞÜLÜYOR 

Kulüpler Birliği, iki yıl için toplamda 350 milyon TL’yi bulan bu indirimi kesinlikle kabul etmeyeceğini açıkladı ve alternatif yayıncı olarak Turkcell, D-Smart ve Türk Telekom ile görüşmelere başladı

SÜRPRİZ TOPLANTI 

İndirim talebine gerekçe olarak, Kovid-19 sürecinde yaşanan zararı gösteren Digitürk, Kulüpler Birliği’nin diğer yayın kuruluşları ile görüşme yaptığını öğrenince TFF’den sürpriz bir toplantı isteğinde bulundu.

174.5 MİLYON TL İNDİRİM KABUL EDİLDİ 

TFF yönetiminin olumlu yanıt vermesinin ardından dün Riva’da bir araya gelen taraflar, iki yıl için toplam 174.5 milyon TL indirimde anlaşmaya vardı.

KULÜPLER BİRLİĞİ HENÜZ İKNA EDİLMEDİ 

Kulüpler Birliği Vakfı da ikna edilirse, yayıncı kuruluş Digitürk önümüzdeki iki sezon kulüplere ödeyeceği paranın 175.5 milyon TL’sini kesecek. (Hürriyet - Tahir Kum)

Etiketler :