"Kurtarıcı Negredo"

"Kurtarıcı Negredo"

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki temsilcimiz Beşiktaş rövanş maçında Avusturya temsilcisi LASK Linz ile karşı karşıya geldi. Fanatik gazetesi yazarı Erman Özgür karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Erman Özgür'ün yazısı:

Topa hakim olmak futbolda her zaman iyi oynadığınız anlamına gelmez. Özellikle rakibinizin oyun planı kaptığı toplarla sizi hazırlıksız yakalamaksa. İşte LASK Linz bu planı uygulayabilmek için sabırla bekledi. Oyun disiplinini hiç bozmadan topun Beşiktaş’ta olduğu anlarda disiplinli ve risk almadan oynadı. Ve sabrının karşılığını pas trafiği içinde topu forvet hattına geçirmek konusunda sıkıntı yaşayan Beşiktaş’a karşı 42’de Victor’un ayağından gelen golle aldı. Neredeyse 2 dakika sonra daha rahat girdikleri pozisyonda Holland’la farkı bile arttırıyorlardı. 2. yarı Quaresma hamlesi ile başlamamıza rağmen golü bulan maç boyunca oyun planına sadık kalan Linz oldu. Bu kez kurban Pepe’ydi. İlk golde Oğuzhan’ın yaptığı gibi topu kaptıran Pepe, hazırlıksız yakalanan pozisyonda golü yiyen Beşiktaş oldu. Linz’in yükselen direnci ile pozisyon bile bulamadığımız maçta Şenol Güneş’in sezon başı gitsin dediği Negredo tur için sahaya sürüldü ve bir mucize gerçekleşti. Kaleye dahi gitmekte zorlanırken Pepe’nin indirdiği topta Negredo golü atarak berbat geçen maçın kurtarıcısı oldu.

Gecenin sorusu

Beşiktaş’ın 1. santrforu kim olmalı? Özellikle oyuncuyu kazanmak adına bir oyuncuda ısrar etmek doğru. Ancak o oyuncu Larin değil Negredo.

Maçın starı

Sezon başı seni düşünmüyoruz denen, kampa dahi götürülmeyen ancak pes etmeyen ve günü kurtaran golü atan Negredo hem maçın hem de turun kahramanı oldu.

Maçın olayı

Süper Lig’in pozisyona girme konusundaki en iyi takımlarından Beşiktaş’ın maç boyunca bırakın pozisyonu kaleye dahi gitmekte zorlanması şaşırtıcıydı.

Kısa mesaj

LASK Linz takımını elememize rağmen potansiyellerine göre gösterdikleri mücadeleyi takdir etmemek mümkün değildi.