Kuveyt Türk kredi erteleme var mı? Kuveyt Türk kredi erteleme nasıl yapılır? Başvuru bilgileri

Kuveyt Türk kredi erteleme var mı? Kuveyt Türk kredi erteleme nasıl yapılır? Başvuru bilgileri

Virüs salgını sonrası Kuveyt Türk kredi erteleme kararı aldı mı? Kuveyt Türk'ta kredi erteleme var mı? Hangi bankalar kredi borçlarını erteledi, ne kadar süre erteledi gibi soruların cevapları haberimizde...

Kuveyt Türk kredi ne kadar ertelendi, Kuveyt Türk hangi krediler ertelendi, bireysel ihtiyaç kredisi ertelendi mi, Kuveyt Türk kredi erteleme geldi mi, Kuveyt Türk konut kredisi ertelendi mi, Kuveyt Türk taşıt kredisi ertelendi mi, Kuveyt Türk kredi kartı borçları ertelendi mi? gibi sorular internet ortamında çokca aratılmaya başlandı. 

Hangi bankalar kredi borçlarını erteledi, ne kadar süre erteledi gibi soruların cevapları haberimizde...

Kuveyt Türk'tan bu yönde bir açıklama var. Kamu bankalarından (Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank) sonra özel bankalardan ilk önce Akbank düğmeye bastı ve müşterilerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla hazırladıkları destek paketlerini devreye aldı. Ancak Kuveyt Türk'tan da bir destek paketi açıklaması geldi.

Kuveyt Türk bankasından açıklama:

Kuveyt Türk, koronavirüs salgınından etkilen sektörlerde faaliyet gösteren tüzel müşterilerin ihtiyaç duyması ve talep etmesi halinde nisan sonuna kadar olan taksit ödemeleri, anapara ve kar paylarını 3 ay öteleyecek.

Kovid-19'dan etkilenen sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda çalışan veya bu sektörlerde müteşebbis olan bireysel müşterilerin ihtiyaç duyması ve talep etmesi halinde konut, ihtiyaç ve araç finansmanının nisan sonuna kadar olan taksit ödemeleri, anapara ve kar paylarını 3 ay erteleyecek Kuveyt Türk, salgından etkilenen tüm müşterilerin ihtiyaç duyması veya talep etmesi halinde kredi kartı borçlarını 3 ay öteleyecek.

Banka, salgından etkilenen sektörlerde bulunan tüm segmentlerdeki müşterilerin bugüne kadar kullandıkları finansman, ihtiyaç duymaları halinde ödemesiz dönem dahil mevcut vade yapısından daha uzun bir vadede yapılandırılması sağlayacak.

Kuveyt Türk, personel maaş ödemesi hizmeti alan işletmelere, limitleri dahilinde 3 aylık maaş giderleri kadar, 3 ay ödemesiz 24 aya kadar vadelerde fon imkanı sunacak.

Net karı açıklandı

Kuveyt Türk, net karından 600 milyon TL ayırarak ödenmiş sermayesini 4 milyar 600 milyon TL'ye yükseltti. Kuveyt Türk'ün öz varlıkları ise 6 milyar 821 milyon TL'ye ulaştı.