“Larin’in içinden yaratık çıktı”

“Larin’in içinden yaratık çıktı”

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ı analiz etti. Beşiktaş'ın en büyük zaafını anlatan Demirkol, siyah-beyazlılarla ilgili dikkati çeken değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Medipol Başakşehir deplasmanına çıktı. Siyah-beyazlılar, sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş, haftayı Galatasaray’ın iki puan üzerinde 63 puanla lider kapattı. Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi’nin Youtube kanalındaki 'Karşı Karşıya' programında Beşiktaş’ı değerlendirdi.

“İki tarafı da tebrik etmek lazım”

Beşiktaş-Başakşehir maçında seyir zevkinin çok yüksek olduğunu belirten Mehmet Demirkol, “Çok güzel maç oldu. Tebrik etmek lazım iki tarafı da. Bu maçtan sonra yapılması gereken şudur; Maçın hakemlerine, maçın teknik direktörlerine, oyunculara, hepsine ayrı ayrı teşekkür edeceksin” dedi.

“Atiba çok büyük avantaj”

Demirkol, Atiba Hutchinson’ın performansının çok belirleyici olduğunu ve Josef de Souza’nın da Atiba’ya ayak uydurduğu durumlarda siyah-beyazlıların çok daha etkili olduğunu söyledi.

"Erol Bulut Beşiktaş'ın zaafından yararlanmayı düşünüyordur ama..."

Demirkol, Fenerbahçe derbisi öncesi ise şöyle konuştu:

"Erol Bulut, Beşiktaş’ın defansif problemlerinden yararlanabileceğini düşünüyordur. Ama Beşiktaş, vitesi yükselttiği zaman herkesi dağıtıyor. Özellikle Atiba’nın buradaki rolünün altını çizmek lazım, savunmada ya da hücumda ekstra adam olarak hemen rolünü seçip, onu yüzde yüz uygulayabiliyor. Çok büyük avantaj bu. Buna Josef’de katkı verdiği zaman durum iyice hoşlaşıyor.”

“Beşiktaş’ın savunmada ciddi problemleri var”

Ayrıca Demirkol, Beşiktaş'ın hücumda olduğu kadar, savunmada yeterince iyi olmadığını, fakat Sergen Yalçın’ın bu durumun üzerinde çok fazla durmayacağını vurguladı.

Mehmet Demirkol, “Savunmada çok ciddi sorunları var Beşiktaş’ın. Çok ilginç, aslında Welinton-Vida’nın gömülü savunmada daha iyi olacağını düşünürsün. Ancak; açık alan savunmasında daha iyiler. Savunmaya çekildiklerinde daha çok problem yaşıyorlar. Beşiktaş’ın savunma problemlerini çözmek için çok uğraşacağını sanmıyorum. Hücum coşkusunu bozmak istemeyecektir Sergen Yalçın” diye konuştu.

Larin'in performansı şaşırttı

Demirkol, Kanadalı forvet Cyle Larin’in, bu sezon siyah-beyazlı forma ile gösterdiği başarılı performansa çok fazla şaşırdığını açıkladı.

“Larin’in içinden yaratık çıktı”

Larin'in Beşiktaş'a katkılarını dile getiren Demirkol sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Beşiktaş’ta skor farklılıklarını artıran, Larin ve Aboubakar’ın takımı sırtlayışı. Larin’i Türkiye’de kim kiralasa dalga geçerdim. Nereye gitse olmaz gibi duruyordu. Sahada yürüyecek hali yoktu, şimdi milleti duvara vura vura gidiyor. İçinden yaratık çıktı adamın. Şu an Premier Lig takip ediyor adamı. Bence hemen satılması lazım. Bir sezon daha böyle oynar mı? Bilmiyorum.” (Ajansspor)

Etiketler :