Levent Nazifoğlu'na ceza yok!

Levent Nazifoğlu'na ceza yok!

PFDK'nın disipline sevk edilen Muharrem Usta ve Levent Nazifoğlu'na ceza vermemesi dikkat çekti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ve Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Levent Nazifoğlu'na ceza vermedi.

TFF'den kurulun toplantısında sonra yapılan açıklamada, Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta'nın Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'la oynanan maçtan sonra yaptığı sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle sevk edildiği ancak disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından Usta hakkında cezaya gerek olmadığı belirtildi.

Aynı nedenden kurula sevki gerçekleşen Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Nazifoğlu hakkında da ceza tayinin yer olmadığı kararı verildiği ifade edildi.

Kurul, Trabzonspor Kulübü'ne Beşiktaş maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile çeşitli nedenlerden dolayı toplam 105 bin lira para cezası uygulandığını bildirildi.

Beşiktaş Kulübü'ne ise aynı maçta basın toplantısı ve flaş röportajların zamanında yapılmamasından ötürü 30 bin lira para cezası verildiği aktarıldı. Ayrıca kurul, kale arkası Spor Toto Kuzey Alt Tribünü 108 nolu bloğa giriş yapan siyah-beyazlı taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bir maçlığına bloke ediliğini açıkladı. 

CEZA YAĞMURU

Öte yandan Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'a 10 bin 500, Gençlerbirliği'ne 9 bin, TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a 15 bin, Boluspor'a 4 bin 500, Balıkesirspor'a 5 bin, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yusuf Şimşek'e bir maç men ve 6 bin 500 lira para cezası verildi. 

Ayrıca kurul, Spor Toto 3. Lig ekibi Payasspor'un kulüp başkanı Gökhan Akel'e, Orduspor maçında müsabaka hakemine yönelik hakareti ve sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 100 gün hak mahrumiyeti ile 11 bin 300 lira para cezası uyguladı. (Hürriyet)