"Ligin tepesindeki kartlar yeniden dağıtılmış oldu"

"Ligin tepesindeki kartlar yeniden dağıtılmış oldu"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Ankaragücü'nü 4-1 mağlup etti ve üst üste 6. galibiyetini aldı. Karşılaşmayı Fanatik Gazetesi spor yazarı Cem Dizdar değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Cem Dizdar'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Sona doğru baskının getirdiği yıpranma ağır basar, basit gibi duran şeyler karmaşıklaşır. Bu durumda takıma fazladan yardım gerekir ki, Burak, Beşiktaş’ın ‘fazladan yardımı’dır. İlk yarı boyunca değil oyun kurmak topu elinde tutmak bile Beşiktaş açısından mümkün olmadı. Ancak yakaladığı ilk topta gol yapan Burak işlerin daha da karmaşıklaşmasını engelledi. Ardından o çok eleştirilen Karius’un kurtarışları. İkinci devre de ilkinin benzeri ritimde devam ederken Vida basıp kaptığı topu golle tamamlayınca onca gayrete rağmen bunu tabelaya yansıtamayan Ankaragücü’nün iştahı da azaldı. Hal böyle olunca maçın Beşiktaş lehine çözülmesin de kaçınılmazdı. Beşiktaş bu skoru üretecek kadar oynamadıysa bile kolay kazandı. Böylece Başakşehir’in mağlubiyetinin de ardından son dört haftada ligin tepesindeki kartlar yeniden dağıtılmış oldu.

Gecenin sorusu

Lens’in pozisyonunda yardımcı hakem, oyuncu topla buluşana dek bayrağı kaldırmadı. Kaleci Altay kayarak Lens’e müdahalede bulundu. Peki Lens ciddi bir sakatlık yaşamış olsa ne olacaktı?

Maçın starı

Maçı Beşiktaş’a getiren Burak Yılmaz ile takımını maçta tutan Lorius Karius birincilik kürsüsünde. Maçın gayretlileri Gökhan Gönül, Ljajic ile ilk devre için Ankaragücü orta saha ve ön oyuncularına özel bir parantez...

Maçın olayı 

Hakem Halil Umut Meler’in pek alışık olunmasa da örnek bir karar olarak kaçan Ankaragücü penaltısını tekrar ettirmesi... Bunu VAR yardımı almadan yapabilmek hakemlik için ikinci önemli eşik olacak.

Kısa mesaj

Beşiktaş tıpkı Galatasaray gibi ligin kritik haftalarında sezon planlamasının sonucu olsa gerek gerçek ritmini buldu ve yarışa bambaşka bir hava getirdi.

Etiketler :