Ligin yolu Monaco'dan geçiyor!

Ligin yolu Monaco'dan geçiyor!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Çarşamba günü oynayacakları Monaco maçının önemine vurgu yaparak “Kazanırsak gruptan lider çıkma ihtimalimiz artıyor. O zaman bütün dikkatimizi lige verip seri galibiyetler alacağız” dedi.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in 10. haftasında Aytemiz Alanyaspor deplasmanından 3 puanla dönerek, 4 hafta süren galibiyet hasretine son veren Beşiktaş'ta, bütün gözler Monaco maçına çevrildi. Şampiyonlar Ligi'nde 1 Kasım Çarşamba günü Fransa temsilcisi Monaco ile karşlaşacak siyah-beyazlılar, karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak gruptan lider çıkmanın hesaplarını yapıyor. Geride kalan 3 maçı da kazanarak 9 puana ulaşan ve grupta lider durumda olan Kartal, Vodafone Park'ta, Monaco'yu da mağlup ederek 12 puana ulaşmayı hedefliyor. Şampiyonlar Ligi gruplarına 3'te 3'le başlayan ilk Türk takımı olan Beşiktaş, bu seriyi 4'e çıkartıp kırılması zor bir rekora imza atmak istiyor. Beşiktaş kazanırsa, aynı gün oynanacak olan Porto-Leipzig maçının berabere bitmesi durumunda gruptan lider çıkmayı garantileyecek. Siyah-beyazlılar, grup maçlarının tamamlanmasına 2 maç kala en yakın takipçisine 7 puan fark atmış olacak.

SÜPER LİG'E ETKİ EDECEK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de bütün dikkatini Monaco maçına yöneltmiş durumda. Öyle ki Alanyaspor maçının son dakikalarında Medel'in oyuna görmek istemeyişini bile görmezden geldi. Siyah-beyazlı yönetimin, “Hocam, displinsizlik konusunda bütün yaptırımları uygulayabiliriz. Senden gelecek raporu değerlendiririz. Talebiniz varsa bize iletin” söylemesine rağmen, deneyimli teknik adamın, Monaco maçını öne sürerek, bu konuların şimdi konuşulmamasını istediği öğrenildi.

Monaco maçını kazanma durumunda gruptan lider çıkmayı garantileme ihtimalleri olduğunu belirten Şenol Güneş, “Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider çıkmayı garantilersek, bütün oyuncularım ligin ciddiyetinin farkına varacak ve bütün odaklarını lige döndürecek. O zaman bütün oyunculara ihtiyacım olacak. Ceza konusu şimdi konuşulacak bir konu değil. Önce Monaco maçını kazanalım, daha sonra gereken şeyleri konuşuruz. Ligin seyri, Monaco maçının sonucuna bağlı. O maçtan sonra ligde seri galibiyetler alacağız” ifadelerini kullandı. Yönetimin bu konuda Şenol Güneş'e tam yetki verdiği ve Beşiktaş Teknik Direktörü'ne karşı yapılan saygısızlıklarda hocanın talebine göre gereken yaptırımları uygulamaktan çekinmeyeceği öğrenildi. (Yeni Şafak)

Etiketler :