"Loris Karius Beşiktaş için süper bir transfer!"

"Loris Karius Beşiktaş için süper bir transfer!"

İngiliz The Times yazarı Paul Joyce, Beşiktaş’ın yeni 1 numarası Loris Karius’u yorumladı

Ajans Beşiktaş - Siyah-Beyazlılar’ın 2 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı kaleci Loris Karius, alt yapıda Stuttgart forması giydikten sonra 2009’da Manchester City’ye transfer oldu. Burada U18 ve U21 takımlarında oynadıktan sonra ülkesi Almanya’nın Mainz takımının yolunu tuttu. 

2 yıl yine alt yapıda oynadıktan sonra şu an PSG’nin başında olan Thomas Tuchel, 19 yaşında A Takım eldivenlerini giydi. Genç yaşına rağmen kısa sürede kendisini ispatladı ve Almanya’nın en iyi 3-4 kalecisinden biri olarak gösterildi. 

Hatta bu süreçte milli takım için bile adı geçmeye başladı. Liverpool’un hocası Alman Jürgen Klopp, 2016’da Mignolet’in yedeği olarak 6.2 milyon Euro’ya İngiltere’nin yolunu tuttu. 

Bir süre etkisinde kalır

İlk sezonunda 16 maçta ilk 11 oynarken geçen sezon 33 maça çıktı ve Kırmızılar’ın 1 numarası oldu. Başarılı maçlar çıkarttı ve Kırmızılar’ın Şampiyonlar Ligi finaline çıkmasında büyük pay sahibiydi.

Real Madrid’e kupayı kaptırdıkları maçta yediği hatalı goller, bir anda daha önceki başarılarına gölge düşürdü. Dünya bu olayın üzerine gidince de Karius için oldukça zor günler geçti. 

Bir süre daha bunun etkisinde kalacağını düşünüyorum. Ancak bu final üzerinden onu değerlendirmemek gerek. O gerçekten potansiyeli çok yüksek bir kaleci. 

Türkiye’de de baskı olacak

25 yaşındaki eldiven, bir kalecide bulunması gereken tüm özelliklere sahip. 

Beşiktaş aslında bu durumu avantaja çevirip, Fulham’a giden eski kalecisi Fabri’den daha iyisini aldı. 2 senelik kiralama her iki taraf için de karlı oldu. Normalde Klopp, onun kalmasını istiyordu. 

Karius elbette Türkiye’de de baskıyla mücadele etmek zorunda kalacak ancak 2 sezon Liverpool’dan uzaklaşmak, yeni bir sayfa açmak ve kalitesini yeniden kanıtlamak adına harika bir fırsat olacak. (Fanatik)