Lucescu: "Oğuzhan'ı arayıp özür diledim ve milli takıma davet ettim"

Lucescu: "Oğuzhan'ı arayıp özür diledim ve milli takıma davet ettim"

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, TRT Spor'da yayınlanan Stadyum Özel programında Ersin Düzen'in sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - İşte Lucescu'nun açıklamaları: "14 yabancıya kaşrı değilim. 14 yabancı varsa 14 Türk var. Ama bu yüzdeyi iyi ayarlamalıyız. Çünkü gerçekte bu %50-%50 değil. Kalecilere bakarsanız %30 Türk oynuyor. %70 yabancı. Sağ beke bakarsanız %15'i Türk geri kalanın tamamı yabancı. Sol bekte çok iyiyiz. Sol bekin 60'ı Türk, %40'ı yabancı. Stoperlere bakarsak, %25'i Türk, %75'i yabancı.

Orta sahaya bakarsak, 36 oyuncu varsa 11'i Türk. Bütün katefgorilere bakarsak yüzde oranı düşük. Hücum oyuncularında %20 Türk, %80'i yabancı. Bu şartlar altında mücadele edemezsiniz. Antrenörlere bir çağrıda bulunuyorum. Biraz daha Türk oyuncularına güvenmelerini rica ediyorum. Türkiye'de doğan Türk çocukla Avrupa'da doğan çocuk aynı. Neden Almanya'dan oyuncu getiriyorsunuz?

Çok becerikli oyuncularımız var. Türkiye temsil eden sadece Türk Milli Takımı var. Milli takım imajı çok önemli. Bizim en iyi takımlarımızda çok yabancı oynuyor. Şu anda en gözde oyuncumuz Cenk Tosun, onu mutlaka İngiltere ve İtalya'dan takımlar isteyecek. A Milli Takım olarak çok iyi bir ekip kuracağımıza eminim. Geleceği düşünmek lazım. Çünkü bu süreçte 4-5 oyuncu kaybedeceğiz. Bazı durumlarda parada bitecek. Borçların ödenmesi lazım. Oğuzhan'ı arayıp hata yaptığımı söyledim ve ondan özür diledim.  O da teklifimi kabul edip Milli Takım'a geldi."

Etiketler :