Lucescu'nun istenmeme nedenleri belli oldu

Lucescu'nun istenmeme nedenleri belli oldu

Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları'nın Mircea Lucescu'yu veto etmesinin nedeni belli oldu. Bu arada Lucescu'nun veto edilmesi nedeniyle İbrahim Altınsay'ın da görevini bıraktığı iddialar arasında yer aldı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ta geçen yazın popüler gündem maddesi yabancı sportif direktör yeniden gündemde. O dönemde Mircea Lucescu’yu istemeyen Erdal Torunoğulları’nın aralarında Pitarch’ın da bulunduğu bazı sportif direktörle görüş alışverişinde bulunması dikkatlerden kaçmadı. Pitarch’ı takımın başına getirmek isteyen Torunoğulları’nın Lucescu’yu o dönemde neden istemediği ise ortaya çıktı.

1) Lucescu şu anda 74 yaşında. Shakhtar’da 14-15 yıl çalıştı, ancak 5’nci 6’ncı sezonundan sonra kulübe para kazandırmaya başladı.

2) 2015’ten beri yaklaşık 5 yıldır futbolun bu yönünden uzakta. Zenit ve sonra da bizim milli takımda başarısız oldu.

3) Lucescu ile Shakhtar 50-60 milyon Euro’lara varan satışlar yaptı ama öncesinde bu oyunculara 10-15’er milyon Euro’lar verdi. Bizim öyle bir bütçemiz yok ki…

4) Bizde görevi ne olacak. CEO mu? Sportif direktör mü? Futbol danışmanı mı? Neyi ne kadar kendisine bırakacağız…

Lucescu olmadığı için Altınsay da bırakmış

Bu arada Mircea Lucescu adını ilk olarak ortaya Başkan Ahmet Nur Çebi’nin gönüllü danışmanı İbrahim Altınsay’ın attığı bildiridi. Ancak Torunoğulları’nın Rumen teknik adamla ilgili yaptığı değerlendirmeler sonrasında geri adım atılması üzerine Altınsay’ın da görevini bıraktığı gelen bilgiler arasında. (Fotospor)

Etiketler :