"Luce'ye tarihi fırsat"

"Luce'ye tarihi fırsat"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Bilal Meşe, Milli Takım ile ilgili bir yazı kaleme aldı

Ajans Beşiktaş - Büyük hedefler için yarışan Milli Takımlarda kadroda yeni bir iskelet oluşturma adına öyle köklü oyuncu değişimlere gidemezsiniz... Hatta bunu gerçekleştirmek için mangal gibi yürek, destek ve sabır ister... Haaa hedef kaçar, zamanınız vardır ne ala, tıpkı bizim ülke Takımı’mız gibi...

Nereye varmak istiyoruz, Dünya Kupası’nı kaçırdık, şimdilerde 2020 Avrupa Şampiyonası Finalleri’ni hayal ediyoruz, startı Romanya özel maçıyla aldık, yenildik.

Dememiz o ki Mircea Lucescu’nun önünde uzun bir süreç var, Dünya Kupası’nı kaçıran kadroda istediği gibi radikal değişimlere gidebilir. Romen hoca, yeni heyecanlarla, yeni bir yarışmacı takım oluşturabilir, artı Türkiye’de bu potansiyel var, yeter ki yan yollara saparak, çenenizi yarıştırmayın, işinize odaklanın(!)... İşin özeti Lucescu bu anlamda tarihi bir fırsat yakaladı, inşallah başarır.

Kişisel olarak özel maçlarda skor tabelasına pek takılmam, hele böylesi değişimlerin söz konusu olduğu süreçte, sahadaki yeni yüz ve yeni heyecanlara bakarım. Lucescu, Atila, Okan, Emre Akbaba, Kenan Karaman, Erol ve Barış gibi altı yeni ismi aday kadroya çağırdı, sadece birini ilk onbirde sahaya sürdü.

Rakip Romanya da bizim gibi değişim içinde, yeni futbolcular kadroya alınmış, diyeceğimiz iki ülkenin de derdi ortak!

Ne var ki, rakibimiz bizi oranla topla çok çabuk ve iyi çıkıyorlar... Topun biz de olduğu anlarda ise baskıyı öne çıkardılar, bu faktörler bizi olumsuz etkiledi, nitekim ilk yarıyı kaleye şut atamadan tamamladık.

Harun Tekin’i biz de beğeniyoruz, ne var ki Milli Takım kalesini korumak ve orada kalıcı olmak tecrübeyle doğru orantılıdır, kolay değildir, sabır şart.

Valla Çağlar’ı çok beğeniyorum, müthiş güven veriyor, tam oranın adamı, özgüven duygusu üst seviyede. Efendim Lucescu’nun yeni adaylarının üçü dünkü maçta şans buldu, öyle şimdiden onlarla ilgili yargıya varmak haksızlık olur, bekleyip, görmek lazım. Bakalım kantarda kimler ağır basacak?

Elbette hazırlık maçı da olsa kazanmak gerekir... Ne var ki, Karabükspor’da top koşturan Grozav’un iki golüne engel olamadık, yenildik... Millilerimiz oyunun ikinci yarısında zaman zaman iyi oynadık, son bölümlerde Cengiz ve Cenk ile iki fırsat yakaladık atamadık, canları sağolsun... (Milliyet/Bilal Meşe)

Etiketler :